Παπίρης: «Στόχος μας να ανέβουμε κατηγορία»

Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ ξεκίνησε και η Βόνιτσα αν και δυσκολεύτηκε τετλικά επικράτησε της Νικόπολης με 64-55. Ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Παπίρης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τον τρόπο που ήρθαν οι δύο βαθμοί στην ομάδα του, ενώ μιλώντας για το επίπεδο του πρωταθλήματος έδειξε να μην είναι ικανοποιημένος.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί της Νικόπολης στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ :
«Ήταν ένα ματς πρεμιέρας όπου παίχτηκε κακό μπάσκετ. Ήμασταν κακοί εμείς και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τους 2 βαθμούς, όμως 4 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού η διαφορά ήταν στο πόντο. Γενικά έγιναν πολλά λάθη και υπήρξε μεγάλη αστοχία. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ κι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Όπως μου έχουν μεταφέρει άλλοι που έχουν δει όλες τις ομάδες οι διεκδικητές για το τίτλο θα είναι τρεις, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο».

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ:
«Το πρωτάθλημα είναι χαμηλού επιπέδου πια. Ακόμα και στην Α2 βλέπω πτώση πλέον. Η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα είναι μικρή και μιλάμε για μία αποδυναμωμένη κατηγορία. Δυστυχώς δεν υπάρχει καλή παραγωγή παικτών, ενώ και οι παίκτες που βγαίνουν μετά από μία ηλικία φεύγουν. Παράλληλα μεγάλες πόλεις με πολλούς κατοίκους όπως τα Γιάννενα και το Αγρίνιο πιστεύω πως δεν έχουν στηρίξει το μπάσκετ όσο θα έπρεπε».

Για τους στόχους που έχει η ομάδα του:
«Στόχος μας είναι να παλέψουμε κι αν μπορέσουμε να ανέβουμε κατηγορία. Βασικό, όμως είναι να γίνουμε μία οικογένεια και να δέσουμε ως ομάδα. Τα παιδιά είναι πρώτη φορά που βρίσκονται όλοι μαζί κι έτσι πρέπει να βρουν την ομοιογένεια μας».