Παπαγιάννης: «Ευχαριστημένος με το 100%, τρισευτυχισμένος με ένα μετάλλιο»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης φορά για ένα ακόμη καλοκαίρι με περηφάνια τη γαλανόλευκη περιβολή και δηλώνει έτοιμος για τις προκλήσεις της Εθνικής Ανδρών, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο Ευρωμπάσκετ. Ο διεθνής σέντερ δηλώνει πως θα είναι ευχαριστημένος αν η «επίσημη αγαπημένη» δώσει το 100%, ανεξάρτητα από αποτέλεσμα, αλλά δεν κρύβει πως μεγάλο του όνειρο είναι ένα μετάλλιο.

-Μετά από ξεκούραση ενός μήνα και πάλι εδώ. Τελικά τι είναι Εθνική ομάδα για σένα;
«Η Εθνική ομάδα είναι η μεγαλύτερη περηφάνια για έναν αθλητή, όσο κλισέ και αν ακούγεται για κάποιους. Δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να αρνηθεί να παίξει με το συγκρότημα της χώρας του. Είναι η ύψιστη τιμή να εκπροσωπείς την πατρίδα σου».

-Η προετοιμασία άρχισε αλλά τα φιλικά είναι πολύ κοντά. Πόσο σημαντικά είναι παιχνίδια σαν αυτά με την Ισπανία την ερχόμενη εβδομάδα;
«Είναι πάρα πολύ σημαντικά τα φιλικά. Θα δούμε σε τι στάδιο βρισκόμαστε αντιμετωπίζοντας δυνατές ομάδες και θα βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα για να τα χρησιμοποιήσουμε εν όψει τόσο των αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, όσο και για το Ευρωμπάσκετ».

-Και υποθέτω πως η παρουσία του κόσμου είναι για σας ένα έξτρα κίνητρο…
«Σίγουρα θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο για να μας δώσει ώθηση. Αν γίνεται να γεμίσουν το ΟΑΚΑ, ακόμη καλύτερα. Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη περίοδος ο Αύγουστος, αλλά πιστεύω πως οι φίλοι του μπάσκετ και της Εθνικής ομάδας θα είναι δίπλα μας, τόσο στα φιλικά όσο και στα επίσημα παιχνίδια».

-Με τι θα είναι ευχαριστημένος ο Γιώργος Παπαγιάννης εκεί λίγο μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου από την παρουσία της Εθνικής ομάδας αυτές τις περίπου 50 μέρες;
«Θα είμαι ικανοποιημένος αν γνωρίζω πως όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, έχουμε δώσει το 100% και φυσικά θα είμαι ευτυχισμένος αν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ. Ασφαλώς προέχουν τα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που είναι πολύ σημαντικά, αλλά είναι όνειρο ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ που ακολουθεί».