Ενα χρόνο μόλις… άντεξε μακριά από τη Β΄εθνική, ο Ικαρος καθώς χθες κατάφερε να πάρει και μαθηματικά το εισιτήριο της ανόδου. Το μεγάλο όπλο σε αυτήν την επιτυχία ήταν η άμυνα.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης δέχεται λίγο παραπάνω από 60 πόντους ανά αγώνα (60,3μ.ό.), ένας αριθμός που πέφτει στους 58,4 στα εντός έδρας παιχνίδια. Και αυτό όπως όλα δείχνουν είναι το… κλειδί που έχει ανοίξει την πόρτα για την επίτευξη της ανόδου του νεοσμυρνιώτικου συλλόγου στη Β’ εθνική.

“Όταν ξεκινήσαμε τη χρονιά θέλαμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα αμύνεται πολύ καλά και θα παλεύει σε κάθε ματς. Μου αρέσει η πίεση σε όλο το γήπεδο και αυτή τη φιλοσοφία προσπάθησα να περάσω στην ομάδα. Ακόμα και ο Γραμματικός, που είναι ο πρώτος σκόρερ μας, πίεζε στη μπάλα όλη τη χρονιά” τονίζει ο Αλέξης Παπαδάτος στο infobasket.gr και συνεχίζει.

“Στην αρχή της σεζόν δεν μας υπολόγιζαν πολλοί. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και υπήρχαν ομάδες όπως η Δάφνη Δαφνίου, το Ιλιον, ο Εσπερος, η Ακράτα, με πιο ακριβά ρόστερ από το δικό μας. Δεν σκεφτόμασταν καν την περίπτωση να ανέβουμε μέχρι τα μέσα της χρονιάς. Ήμασταν όμως συνέχεια πρώτοι ή δεύτεροι και κάποια στιγμή αρχίσαμε να το πιστεύουμε” υπογραμμίζει ο 40χρονος κόουτς.

Όσο για τη νέα χρονιά; “Ακόμα είναι πολύ νωρίς”, σχολιάζει ο Αλέξης Παπαδάτος και καταλήγει: “Είμαι άνθρωπος που δεν θεωρώ τίποτα σίγουρο μέχρι να τελειώσει 100% και μόλις την Κυριακή ανεβήκαμε μαθηματικά, οπότε ακόμα δεν έχουμε προλάβει να μιλήσουμε με τη διοίκηση για την επόμενη χρονιά” τονίζει ο προπονητής του Ικάρου. “Προς το παρόν σκοπεύουμε να απολαύσουμε τις τελευταίες δύο αγωνιστικές χωρίς την πίεση για το αποτέλεσμα που είχαμε τόσο καιρό και μετά θα δούμε”.