Παπαδόπουλος: «Οι παίκτες είναι μεγάλοι μάγκες»

Για πολλούς λόγους η φετινή σεζόν θα του μείνει αξέχαστη! Οχι μόνο για το γεγονός πως ήταν μια δύσκολη χρονιά, όχι για αυτά που άκουσε ,αλλά γιατί στο τέλος ήταν αυτός ο νικητής! Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ανέλαβε το Παγκράτι την 11η αγωνιστική, έχοντας πολύ δύσκολο έργο καθώς είχε παρακαταθήκη, μόλις τέσσερις νίκες.

Οι «ροσονέρι», έχοντας στο τιμόνι τους τον Ελληνα τεχνικό, κατάφεραν με τη σαρωτική τους εμφάνιση απέναντι στον Κόροιβο να κερδίσουν το στοίχημα της χρονιάς, τη σωτηρία τους!

«Μπορεί να μην είχαμε τον κόσμο μαζί μας, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αλλά τελικά το Παγκράτι κατάφερε να σωθεί γιατί το άξιζε. Οι παίκτες είναι μεγάλοι μάγκες, απέδειξαν ότι όλα όσα έλεγαν γι΄ αυτούς ήταν άδικα, ενώ παραμέρισαν όσα προβλήματα είχαμε» ήταν το πρώτο σχόλιο του Δημήτρη Παπαδόπουλου και συνέχισε:

«Για μένα αυτή η χρονιά είναι μεγάλο σχολείο. Από τότε που ήρθα εγώ έγιναν εννέα σημαντικές νίκες, γιατί ήρθα στις τέσσερις, αποδεικνύοντας με τον τρόπο και ειδικότερο με τον τρόπο που παίξαμε σήμερα ότι αξίζει να βρίσκεται το Παγκράτι στην Α2».

Η χρονιά είχε αρκετή πίεση, αλλά και πολλά σχόλια από τρίτους. Κάνοντας τον απολογισμό του ο τεχνικός των «ροσονέρι» ανέφερε: «Ολο αυτό το διάστημα παίζαμε με το «πρέπει». Πρέπει να κερδίσουμε. Διαφυλάξαμε την έδρα μας, χάσαμε μόνο από το Ρέθυμνο με μισή ομάδα. Γενικότερα παίξαμε καλό μπάσκετ. Σήμερα υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τα βάλαμε με όλους και με όλα και πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε. Ακόμα και εγώ για τις επιλογές και τις αποφάσεις που πήρα από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ. Και το λέω αυτό για εκείνους που έλεγαν πολλά και δεν ήξεραν πως περνάμε παρά μονάχα έκαναν κριτική. Είμαι δικαιωμένος 100% για όποια απόφαση και να πήρα. Ηταν η πιο δύσκολη χρονιά μου στην προπονητική μου καριέρα.

Το Παγκράτι είναι ιδιαίτερη ομάδα, με κόσμο και ιστορία. Για να είσαι προπονητής στο Παγκράτι πρέπει να έχεις άλλα πράγματα. Μπορεί να μην έφτιαξα εγώ την ομάδα, αλλά είμαι επαγγελματίας και έτσι στις 17 Ιανουαρίου ανέλαβα την ομάδα. Δεν συμφωνούσα σε αρκετά, προσπάθησα να αλλάξω κάποια πράγματα, αλλά στην Α2 είναι έτσι το θεσμικό πλαίσιο με αποτέλεσμα να μην καταφέρω να πετύχω πολλά και να μην δουλέψω όπως ήθελα. Από τη δομή των πραγμάτων, από την καθημερινότητα και το οικονομικό και λόγω της πίεσης έκανα στροφή 180 μοιρών. Γι΄αυτό και είπα νωρίτερα ότι είμαι δικαιωμένος. Ολα εδώ ήταν ιδιαίτερα. Αυτά τα λάθη που έγιναν δεν ήταν δικά μου. Εγώ ξέρω τι έκανα και τι όχι, αλλά γι΄αυτό θα μιλήσουν οι αρμόδιοι».