Παπαδόπουλος: «Δεν μας πτοείτε…»

Ο Αγιος Νέστορας κατέκτησε τον τίτλο σε επίπεδο εφήβων στην ΕΣΚΑΘ, αλλά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, προπονητής της ΑΕΛ, δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει πως η ομάδα του έμεινε εκτός τελικού, κι ας νίκησε τον Αγιο Νέστορα (52-51) στον ημιτελικό του πρωταθλήματος. Ο Παπαδόπουλος μίλησε στην εφημερίδα “Ελευθερία” για τα όσα έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη δικαίωση του Αγιου Νέστορα στην ένσταση που κατέθεσε, κερδίζοντας στα “χαρτιά” τον αγώνα και μαζί την πρόκριση στον τελικό της ΕΣΚΑΘ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος:

«Με θλίψη και οργή παρακολούθησα όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τη λήξη του ημιτελικού Άγιος Νέστορας – Α.Ε.Λ. 1964 (51-52 τελικό σκορ) μέχρι τη 2η συνεδρίαση της ΕΣΚΑΘ τα γεγονότα που συντελέστηκαν.

Παρακολούθησα:

– Έναν προπονητή τμημάτων υποδομής με πολλά χρόνια εμπειρίας στο μπάσκετ να ωρύεται και να μην μπορεί να καταλάβει πώς έχασε καθαρά μέσα στον αγωνιστικό χώρο από παιδιά μικρότερης ηλικίας. Να θέλει να κερδίσει τον αγώνα στα χαρτιά κατηγορώντας την ομάδα μου ότι δεν σέβεται τους κανόνες και είναι παράνομη, ενώ ο ίδιος και η ομάδα του υποστήριζαν ότι είχαν έρθει σε συμφωνία με μέλος της ΕΣΚΑΘ να χρησιμοποιήσει η κάθε ομάδα 2 αθλητές μικρότερης ηλικίας!!!

– Την ΕΣΚΑΘ να λαμβάνει την απόφαση να τιμωρήσει την ομάδα μου η οποία «παρανόμησε» γιατί χρησιμοποίησα αθλητές μικρότερης ηλικίας, 3 και 4 χρόνια ο καθένας τους από τους αντιπάλους, με προφανές αποτέλεσμα να παρανομήσει η ίδια δεχόμενη να συζητήσει μια εκπρόθεσμη ένσταση, βάσει κανονισμών της ΕΟΚ, που για λόγους ηθικής και μόνο δεν θα έπρεπε καν να υποβληθεί και να υποστηριχθεί.

Κύριοι σύμβουλοι της ΕΣΚΑΘ αντί να τιμωρείτε ομάδες που προάγουν τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του αθλήματος και επενδύουν στους νέους (μέσα στις δύσκολες συνθήκες του κοινωνικού και εκπαιδευτικού συστήματος), φροντίστε να βελτιώσετε τα πρωταθλήματα που διοργανώνετε (από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο), να ενεργοποιήσετε εκ νέου τα κλιμάκια και τη μικτή, να δηλώνετε «παρών» τουλάχιστον στους τελικούς των πρωταθλημάτων, να παρέχετε όλα τα εφόδια στους νεαρούς αθλητές, έτσι ώστε να δώσετε και νέα πνοή και ώθηση στο άθλημα και την ανάπτυξή του.

Στην Α.Ε.Λ. δουλεύουμε σκληρά με γνώση, διάθεση, υπομονή, επιμονή, πίστη, αγάπη και όραμα προσφέροντας όσα περισσότερα μπορούμε στους νεαρούς αθλητές της ομάδας μας (ιατρική περίθαλψη, διατροφολόγο, οργανωμένες μετακινήσεις, κ.ά.), πράγματα αδιανόητα για πολλούς. Κύριοι, δεν μας πτοείτε καθόλου με αυτή τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά σας. Τουναντίον μας δίνετε κίνητρο για μεγαλύτερη βελτίωση. Με αφορμή τα γεγονότα αυτά θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη όρεξη και πείσμα την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την παραγωγή και ανάδειξη νέων αθλητών, οι οποίοι θα στελεχώσουν την ομάδα μας (και γενικότερα το άθλημα που λατρεύουμε) οδηγώντας τη σε νέες, μεγαλύτερες επιτυχίες και σε όλο και καλύτερα αποτελέσματα.

Συγχαίρω τους αθλητές μας: γιατί είναι πραγματικοί νικητές, για τη σκληρή προσπάθειά τους στις καθημερινές προπονήσεις, για τη διάθεση και αφοσίωση που έχουν σε αυτό που κάνουν, για το σθένος και το πάθος που δείχνουν σε κάθε αγώνα, για την αγωνιστικότητα και το ήθος τους, για τη βελτίωση και την πρόοδό τους, για την άνοδο της Ανδρικής Ομάδας της Α.Ε.Λ. στην Α1 που εν πολλοίς είναι δικό τους έργο, για την κατάκτηση του Εφηβικού Πρωταθλήματος ν. Λάρισας. Οι επιτυχίες της ομάδας, τους ανήκουν ολοκληρωτικά. Το μέλλον είναι δικό τους».

Πηγή: eleftheria.gr