Παπαδόπουλος: «Επίβλεψη, επικοινωνία και συνεργασία»

papadopoulos-kwstasΜέσα σε πέντε χρόνια που ηγείται του εφηβικού τμήματος ο Παναθηναϊκός κατέκτησε για 4η συνεχόμενη σεζόν το πρωτάθλημα εφήβων της ΕΣΚΑ. Η συνέπεια και η εργατικότητα του Κώστα Παπαδόπουλου έχει φέρει αποτελέσματα κι αυτό είναι πλέον εμφανές. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την επιτυχία της ομάδας του, τη σειρά με τον Φιλαθλητικό αλλά και για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την ΚΑΕ.

Αναλυτικά:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ:
“Τα συναισθήματα αναμφίβολα είναι ενθουσιασμός και χαρά γιατί όποιος κατακτά ένα τρόπαιο αισθάνεται δικαίωση για τη δουλειά του αλλά και ευτυχία γιατί δικαίωσε τους παίκτες του που τον εμπιστεύτηκαν και τον σύλλογο που τον πίστεψε.
Εμάς φέτος μας διέλυσε που μας άφησαν μόνο με δύο 95άρηδες να παίζουν, καθώς η ομάδα ήταν σχεδόν έτοιμη ομάδα από πέρσι. Πολλά αξιόλογα παιδιά αναγκάστηκαν να πάνε σε άλλες ομάδες αντρικές εθνικών κατηγοριών και το ευχάριστο είναι ότι πήραν χρόνο συμμετοχής. Κάθε χρόνο θέλουμε να παίρνουμε μικρούς σε ηλικία εφήβους που θα αποκτούν εμπειρίες και θα δίνουν μία βάση στην επόμενη χρονιά. Αυτός είναι ένας λόγος των συνεχόμενων επιτυχιών γιατί υπάρχει μία προπονητική συνέχεια. Φέτος ρίξαμε βάρος στους 97αρηδες, οι οποίοι μπήκανε σε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο που δεν ήταν έτοιμοι από την αρχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρχικά να μην παίζουμε όσο καλά μπορούσαμε, καθώς χρειαζόμασταν χρόνο για να μπουν στη φιλοσοφία, να μπουν στον τρόπο παιχνιδιού μας και φυσικά να δέσουν μεταξύ τους ως ομάδα. Αυτή ήταν η αιτία που χάσαμε και τα δύο προηγούμενα παιχνίδια από τον Φιλαθλητικό, ο οποίος είναι μία πολύ καλή ομάδα με μεταγραφές παικτών πιο ώριμων και έτοιμων.
Μας έκανε καλό ότι κατεβαίνουμε στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ γιατί οι παίκτες πήραν εμπειρίες παίζοντας εναντίον αντρών. Γενικά θεωρώ ότι η Β’ ΕΣΚΑ έχει καλό επίπεδο γι αυτές τις ηλικίες και απλά χρειάστηκε χρόνος για να γίνουμε καλύτεροι. Πριν τα Χριστούγεννα παρότι είχαμε το μειονέκτημα του 2-0 πίστευα ότι θα βγούμε πρώτοι γιατί ήξερα ότι απλά χρειαζόμασταν χρόνο για να δέσουμε ως ομάδα”.

Για τη σειρά των τελικών με τον Φιλαθλητικό:
“Το πιο δύσκολο ήταν το πρώτο παιχνίδι όπου παίζαμε με την πλάτη στο τοίχο γιατί αν το χάναμε έπαιρνε ο Φιλαθλητικός το πρωτάθλημα. Οι αντίπαλοι μέχρι τότε ήταν αήττητοι. Σε εκείνο το παιχνίδι δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι, το είχαν πιστέψει τα παιδιά και πήγαμε πολύ αποφασισμένοι. Το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας δεν γινόταν να το χάσουμε γιατί ήταν εντός. Το τελευταίο παιχνίδι στου Ζωγράφου είχαμε καλύτερη ψυχολογία γιατί είχαμε 2 σερί νίκες, διορθώσαμε και κάποια μικρολαθάκια που είχαμε δει κι έτσι κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Ο Φιλαθλητικός φέτος ήταν από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε παίξει γιατί είχε μεγάλο βάθος στο πάγκο και έμπειρα παιδιά που παίζουν και στην Α2 με το αντρικό”.

Για το ρόστερ της ομάδας του και τις προοπτικές που έχει:
“Έχουμε τα παιδιά του αντρικού τους Χαραμπόπουλο και Διαμαντάκο που πιστεύω ότι έχουν μέλλον και σίγουρα θα παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Αμφότεροι έχουν παίξει φέτος με το αντρικό μας και φαίνεται ότι τους πιστεύουν. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι σε καλό δρόμο κι αν συνεχίσουν μπορούν να σταθούν. Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι το αντρικό μας ή κάποια άλλη ομάδα Α1 ή Α2. Καθημερινά τους λέω ότι χρειάζεται υπομονή κι ότι δεν πρέπει να βιαστούν, μόνο με σκληρή δουλειά θα πάνε μπροστά”.

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στις μικρές ηλικίες ο Παναθηναϊκός:
“Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια. Υπάρχει μεγάλη συνεργασία με το αντρικό, δεν είμαστε ξεκομμένοι. Υπάρχει επίβλεψη, επικοινωνία και μεγάλη συνεργασία. Θεωρώ ότι είμαστε από τις λίγες ομάδες που έχουν γυμναστή και δικό τους φυσιοθεραπευτή. Ένας παίκτης που έρχεται σε εμάς έχει ένα πλήρες πακέτο, ενώ δίνουμε μεγάλο βάρος και στη νοοτροπία των παικτών “.

Για τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου που εξαιτίας των σχολικών υποχρεώσεων κάνουν καθημερινά μεγάλες θυσίες, τους ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκαν αλλά και τους γονείς τους που με υποστήριξαν. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στους συνεργάτες μου (ο έφορος Μάκης Κουτσονικόλας, Αλέξανδρος Τρίγκας, ο γυμναστής Λεωνίδας Χρηστακίδης και ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Κοροπλιώτης). Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και την ΚΑΕ για την εμπιστοσύνη που έχουν περιβάλλει το έργο μας αλλά και όλη τη βοήθεια που μας παρέχουν καθημερινά”.