Παπαθεοδώρου: «Να πατήσουμε στέρεα στην κατηγορία»

Εννέα χρόνια, έξι ανόδους! Αυτό και μόνο το στοιχεία αποδεικνύει το πόσο επιτυχημένος είναι… Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το μεταγραφικό σχεδιασμό της Κηφισιάς, για πρωτάθλημα της Α2, αλλά και για την ξέφρενη πορεία της ομάδας του.

Αναλυτικά:

Για άνοδο της Κηφισιάς στην Α2

«Η άνοδος για εμάς ήταν αυτοσκοπός. Ο συνδυασμός του ρόστερ μαζί με την διοικητική και οικονομική ηρεμία και τη σκληρή δουλειά στο γήπεδο συντέλεσαν στην άνοδο που ήρθε πιο εύκολα απ’ ότι περιμέναμε. Για ότι καταφέραμε υπάρχει ικανοποίηση και χαρά γιατί είναι σημαντικό ότι υλοποιήσαμε το στόχο που είχαμε θέσει. Επίσης είμαστε περήφανοι γιατί σε μικρό χρονικά διάστημα βρεθήκαμε από τις τοπικές κατηγορίες να αγωνιζόμαστε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας. Σε προσωπικό επίπεδο είναι σημαντικό για εμένα το γεγονός ότι σε όποια κατηγορία συμμετείχε η ομάδα καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε. Γενικότερα να ξέρετε ότι η Κηφισιά είναι ένα σωματείο με μεγάλη υγεία σε όλα τα επίπεδα».

Για τη φοβερή πορεία της Κηφισιάς όπου μετρά 3 ανόδους σε 4 χρόνια

«Η πορεία της ομάδα φαίνεται να είναι ξέφρενη, όμως υπάρχει εξήγηση. Την κατάλληλη στιγμή υπήρξε μία συνεργασία με τον πρόεδρο της Κηφισιάς, κ. Λατσούδα. Το θετικό είναι ότι και οι δύο έχουμε ίδια φιλοσοφία και φιλοδοξία. Είναι κ. Λατσούδας είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πως να ηγείται μίας προσπάθειας, έχει ένστικτο και είναι διορατικός. Η παρουσία του έχει παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην πορεία της ομάδας. Γενικότερα υπήρξε καλό τάιμινγκ στη συνεργασία, ενώ σταθήκαμε και τυχεροί επιλέγοντας καλούς αθλητές και εξαιρετικούς χαρακτήρες για να στελεχώσουν το ρόστερ».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό (αποκτήθηκαν Μοσχοβίτης και Πετροδημόπουλος)

«Πρωταρχικός στόχος ήταν να διατηρηθεί ο κορμός των παικτών που μας έφεραν μέχρι εδώ και δείχνουν να μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Από εκεί και πέρα θέλαμε να παντρέψουμε αυτόν τον κορμό με παίκτες έμπειρους στην Α2 που είναι ώριμοι κι έχουν ποιότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα βρήκαμε στους Μοσχοβίτη και Πετροδημόπουλο γι’ αυτό αποκτήθηκαν».

Για τους στόχους της Κηφισιάς στην Α2

«Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πατήσουμε στέρεα στην κατηγορία. Η Α2 είναι ένα πολύ ποιοτικό πρωτάθλημα κι αυτό που θέλουμε είναι να γνωρίσουμε την κατηγορία και σταθεροποιηθούμε. Όλη αυτή η χαρά και η ευτυχία της ανόδου μας γεμίζει με ευθύνες. Οι φιλοδοξίες δεν σταματάνε. Δεν μπορούμε ζούμε με περσινές και προπέρσινες επιτυχίες. Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε στην Α2».

Who is who

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1975 στην Αθήνα. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1994 από τις ακαδημίες του Αθηναϊκού, ενώ το 2001 προβιβάστηκε στην αντρική ομάδα όντας συνεργάτης του Σάββα Συμεωνιδη. Το 2002 ανέλαβε τον Λαρισαϊκό στην Γ’ ΕΣΚΑ με τον οποίο πανηγύρισε δύο ανόδους σε ισάριθμα χρόνια. Το 2005 ανέλαβε το Μαρκόπουλο στη Β’ ΕΣΚΑ και κατάφερε να γευτεί τη χαρά ακόμα μίας ανόδου. Το 2006 πήγε στη Κηφισιά που ήταν στην Α’ ΕΣΚΑ. Πέντε χρόνια μετά είναι ακόμα στην ομάδα των βορείων προαστίων που αγωνίζεται στην Α2.