Παπαθεοδώρου: «Δύσκολη και με μεγάλους στόχους»

Η Νέα Κηφισιά με τις μεταγραφικές κινήσεις που πραγματοποίησε λαμβάνει δίκαια το τίτλο του φαβορί στο πρωτάθλημα της Α2. Ο τεχνικός της ομάδας των βορείων προαστίων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τον τίτλο του φαβορί που πλέον έχει γίνει συνήθεια στη Κηφισιά, καθώς και γενικότερα για το πρωτάθλημα της Α2, το επίπεδο της οποίας φαίνεται να έχει πέσει.

Αναλυτικά:

Για την Κηφισιά που ακόμα μία σεζόν ξεκινάει ως φαβορί:

«Πέρσι δεν ήμασταν φαβορί και προσπαθήσαμε να πατήσουμε στα πόδια μας. Αυτό που θέλαμε πέρσι το εκπληρώσαμε σε μεγάλο βαθμό. Η Κηφισιά είναι μία ομάδα που έχει ξεκινήσει από πολύ χαμηλά και για να φτάσει ως εδώ έμαθε να αντέχει τον τίτλο του φαβορί. Είμαστε συνηθισμένοι. Έχουμε αυτοπεποίθηση γιατί υπάρχει σιγουριά και υγεία σε όλα τα επίπεδα είτε αυτό αφορά τους παίκτες και την προπονητική δουλειά είτε τη διοίκηση και τον πρόεδρο κύριο Λατσούδα που μας παρέχουν στήριξη εξασφαλίζοντας ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει απερίσπαστα. Με παρακαταθήκη την περσινή χρονιά ο στόχος μας είναι να είμαστε μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από πέρσι».

Για τις καλές μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν:

«Το σκεπτικό κάθε χρόνο είναι ίδιο. Πρώτα επιλέγουμε χαρακτήρες με ποιότητα, παιδιά που έχουν κίνητρο για διάκριση και μπορούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες δουλειάς της ομάδας. Από εκεί και πέρα φέτος θέλαμε να προσθέσουμε ποιότητα, εμπειρία και προσωπικότητα για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω (Καράμπουλας, Ψαθάς, Τζιάλας) . Παράλληλα με τον νέο κανονισμό επιλέξαμε και δύο νέα παιδιά (Μουρίκης, Κακαργιάς) να τους δώσουμε μία ευκαιρία να μπουν σε ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό κι αυτοί να μας βοηθήσουν δίνοντας μας ενέργεια και φρεσκάδα».

Για την πορεία της προετοιμασίας:

«Είμαστε ευχαριστημένοι. Τα παιδιά δείχνουν μεγάλη διάθεση και γύρισαν από τις διακοπές σε καλή κατάσταση. Δείχνουν αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά, να προσπεράσουν αυτό το δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας έχοντας κερδίσει πράγματα που θα φανούν χρήσιμα στη συνέχεια. Προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τους νέους παίκτες στη φιλοσοφία της ομάδας μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και να βρούμε ένα σημείο επαφής ώστε να βγάλουμε τη δύσκολη και με μεγάλους στόχους χρονιά”.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α2:

«Η Α2 όλα τα τελευταία χρόνια ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εθνικών κατηγοριών. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί το ίδιο και φέτος. Βρισκόμαστε στις 15 Σεπτέμβρη και  υπάρχουν ομάδες οι οποίες δεν έχουν ρόστερ, αρκετές ομάδες με ελλειπή ρόστερ κι ένα μεγάλο κομμάτι ομάδων το οποίο δεν ξέρουμε αν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη χρονιά. Είναι λογικό το επίπεδο ποιοτικά να είναι χαμηλότερο όπως συμβαίνει και σε όλες τις κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης και της Α1.
Αυτή η κατάσταση είναι κάτι που εμάς σαν Κηφισιά δεν μας ευχαριστεί γιατί είμαστε μία ομάδα που θέλουμε να υπάρχει ανταγωνισμός κι όχι ομάδες οι οποίες θα είναι δυνατές στο πρώτο γύρο και με πολλά προβλήματα στο δεύτερο αλλοιώνοντας έτσι τη δυναμική του πρωταθλήματος».