Παπαθεοδώρου: «Θέλω να παίξουμε χωρίς φόβο»

Είχαν δεν είχαν περάσει 20 λεπτά απ’ τη στιγμή που η κόρνα της γραμματείας είχε ακουστεί, οδηγώντας τη Νέα Κηφισιά στα… ουράνια. Η νίκη-πρόκριση επί του Άρη στο κύπελλο έκανε όλους να περιφέρονται χαρούμενοι στο παρκέ του γηπέδου, ν’ αγκαλιάζονται και να σκέφτονται ήδη τον επόμενο αντίπαλό τους.

Τον Ολυμπιακό… Ορισμένοι, βέβαια, απ’ όσους χαμογελούσαν πλατιά είχαν αρχίσει ήδη να σκέφτονται ότι αυτό το γήπεδο ήταν πολύ μικρό για να χωρέσει αυτό το τόσο μεγάλο ματς για τον σύλλογο της Κηφισιάς και… συνομωτικά είχαν αρχίσει οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του αγώνα. «Ε, ναι, πιθανώς να χρειαστεί να παίξουμε κάπου αλλού», σχολίαζε ο προπονητής της ομάδας Ηλίας Παπαθεοδώρου, μιλώντας όχι προφητικά για την επικείμενη αλλαγή έδρας, αλλά γνωρίζοντας καλά ότι ο κόσμος της Κηφισιάς διψά για να δει την ομάδα να παίζει με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Φυσικά ο ίδιος νοιαζόταν για το ποια θα ήταν η έδρα στο επόμενο παιχνίδι. Άλλωστε για εκείνον, αυτό που είχε πετύχει η ομάδα του νικώντας τον Άρη ήταν πολύ σημαντικό. «Πετύχαμε μία νίκη επί ενός ιστορικού αντιπάλου. Είναι μεγάλη στιγμή, ένα μεγάλο γεγονός για μας. Κυρίως διότι οι νίκες  και τα αποτελέσματα αυτά χαρακτηρίζουν σίγουρα ομάδες και ανθρώπους, αλλά παράλληλα δημιουργούν μεγάλες απαιτήσεις για το μέλλον. Εμείς γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε, έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και όλο αυτό που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα θα πρέπει να το προασπίσουμε με την πορεία μας στο πρωτάθλημα», συμπλήρωνε ο Παπαθεοδώρου, που ακολουθεί… κατά πόδας τις αξίες και τα ιδανικά που έχει θέσει ως αρχή του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λαστούδας.

«Εμείς ακολουθούμε αυτούς θεσμούς, τις αξίες και τους χαρακτήρες, τους οποίους πρεσβεύει ο πρόεδρος. Θέλουμε να έχουμε παίκτες με ποιότητα, με χαρακτήρα, με διάθεση, με θέληση και με σκληρή δουλειά έρχονται τα αποτελέσματα», πρόσθεσε, αποφεύγοντας να κοιτάξει πιο μακριά  από εκεί που… φτάνει το χέρι του! Δηλαδή να μπορούν ν’ απολαύσουν όλοι τους αυτές τις μοναδικές στιγμές.

Από τον Αρη στον Ολυμπιακό, λοιπόν. Τι μπορεί να περιμένει η Νέα Κηφισιά απέναντι  στον πρωταθλητή Ελλάδος και Ευρώπης:  «Η Νέα Κηφισιά ελπίζει να απολαύσει όσο μπορεί , οι παίκτες, οι προπονητές , ο κόσμος και η διοίκηση τον ερχομό στη γειτονιά μας του πρωταθλητή Ευρώπης. Δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι άλλο. Αγωνιστικά θα μπούμε να παίξουμε έχοντας απεριόριστο σεβασμό. Θέλω να παίξουμε χωρίς φόβο. Δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτα, το αποτέλεσμα θα είναι συγκεκριμένο, αλλά και πάλι επαναλαμβάνω ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να χαρούμε τη στιγμή».