Παπαθεοδώρου: “Να βρούμε συνοχή και ρυθμό στην πρώτη φάση”

Το αγωνιστικό προφίλ που έδειξε στα φιλικά παιχνίδια η εθνική Νέων Ανδρών έχει αφήσει ικανοποιημένο τον ομοσπονδιακό προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου. Ζητούμενο, βέβαια για τον Έλληνα τεχνικό είναι να μπορέσει η ομάδα να βρει “συνοχή και ρυθμό”, όπως επισημαίνει. Κι αυτό θα επιδιώξει να το πετύχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα παιχνίδια της πρώτης φάσης, ώστε στη συνέχεια να έχει καλύτερα αποτελέσματα. 

ethniki_neon_andron_omadiki«Έχουμε προετοιμαστεί τον τελευταίο μήνα. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Μας έλειψαν κάποια δυνατά φιλικά που δεν καταφέραμε να βρούμε, αλλά μέσα από την πολλή προπόνηση και κάποια παιχνίδια που δώσαμε ειδικά εδώ, στη Χαλκίδα, είμαστε σε ένα καλό επίπεδο ετοιμότητας. Θα χρησιμοποιήσουμε τα παιχνίδια της πρώτης φάσης για να δέσουμε περισσότερο, να έχουμε μεγαλύτερη συνοχή και καλύτερο ρυθμό, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα μετά», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε:
«Το πιο σημαντικό κομμάτι γι’ αυτή την ομάδα είναι ότι τα παιδιά γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Είμαστε μαζί σχεδόν τέσσερα χρόνια κι αυτό κάνει πολύ πιο εύκολο το κομμάτι της τακτικής και το τι ζητάμε εμείς από αυτούς», πρόσθεσε.

“Η βοήθεια του κόσμου θα μας δώσει αυτοπεποίθηση”

Σχετικά με τη διαχείριση που θα κάνουν οι παίκτες του στον παράγοντα «έδρα» είπε: «Στην περσινή μας διπλή συμμετοχή σε Παγκόσμιο στο Ηράκλειο και Πανευρωπαϊκό στο Βόλο ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα. Πλέον αρκετά παιδιά έχουν την εμπειρία για να διαχειριστούν την κατάσταση, και σε καλές αλλά και σε κακές στιγμές. Πιστεύω πως δεν θα μας επηρεάσει ότι παίζουμε στο γήπεδό μας και δεν νομίζω πως θα έχουμε παραπάνω πίεση. Ίσα-ίσα θεωρώ πως η βοήθεια του κόσμου θα μας δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Τέλος, για τον πρώτο αντίπαλο της ελληνικής ομάδας, την Ιρλανδία, ανέφερε: «Για την Ιρλανδία δεν έχουμε καθόλου εικόνα. Γνωρίζουμε μόνο 2-3 καλούς και σημαντικούς παίκτες που έχει. Είμαστε καλύτερη ομάδα από αυτούς και νομίζω πως αν παίξουμε με σοβαρότητα και συνέπεια σε όλο το παιχνίδι, έχουμε τον πρώτο λόγο για να νικήσουμε».