Παπαμακάριος: «Χωρίς φόβο και άγχος…»

Δύο μόλις χρόνια μετά την επιστροφή του στην Α2, ο Δούκας βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν το τέλος της φετινής κανονικής περιόδου, με προοπτική να φτάσει ακόμη υψηλότερα… Οι “μπλέ” έχουν ήδη διαγράψει μια εξαιρετική πορεία και αύριο (Σάββατο 6/5) αντιμετωπίζουν στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, στα πλαίσια της 30ης αγωνιστικής, τον ιστορικό Πανιώνιο με στόχο να πετύχουν ακόμη μια υπέρβαση…

Ο Δούκας θα διεκδικήσει χωρίς άγχος τη δεύτερη νίκη του επί του Πανιωνίου (είχε επικρατήσει με 81-69 στο πρώτο γύρο) και αν παράλληλα ηττηθεί ο Ηρακλής από τον Αμύντα, τότε θα πανηγυρίσει την άνοδο στη Basket League! 

Να σημειωθεί, ότι μετά από έγγραφο της Αστυνομίας, ο Α.Σ.Ε.Δ. δεν θα έχει φιλάθλους στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, παρά μόνο 15 προσκλήσεις!

Κυρίτσης: «Περήφανος για ότι έχουμε πετύχει…»

To… βαρύ πυροβολικό του Α.Σ.Ε. Δούκα, Αλέξης Κυρίτσης, ο οποίος έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Πανιωνίου δήλωσε για το μεγάλο αυριανό παιχνίδι: “Η χρονιά έχει εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο για εμάς καθώς έχουμε φτάσει να διεκδικούμε την απ’ ευθείας άνοδο μας – ανάλογα φυσικά με το αποτέλεσμα στο ματς του Ηρακλή με τον Αμύντα – αλλά και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, αν τελικά δεν βγούμε πρωταθλητές. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για όλους μας και προσωπικά είμαι πολύ περήφανος για ότι έχουμε πετύχει όλη την σεζόν”, τόνισε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιάννη Τζήμα και πρόσθεσε: “Το ματς με τον Πανιώνιο έχει το φαβορί του και είναι η ομάδα της Νέας Σμύρνης λόγω έδρας και λόγω φανέλας, όμως όλα μπορούν να συμβούν. Στο γήπεδο θα φανεί ποιος θέλει να γίνει πρωταθλητής…”.

Παπαμακάριος: «Χωρίς φόβο και άγχος…»

Από τη πλευρά του, ο πολύπειρος Μανώλης Παπαμακάριος σχολίασε σχετικά με τη “μάχη” της Νέας Σμύρνης: “Πετύχαμε τον πρώτο στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς, να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αυτή την στιγμή ισοβαθμούμε στην πρώτη θέση με δύο πολύ ιστορικές ομάδες, τον Πανιώνιο και τον Ηρακλή και έχουμε καταφέρει μέχρι την τελευταία αγωνιστική, και με ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων, να διεκδικούμε το πρωτάθλημα και την απ’ ευθείας άνοδο”, τόνισε ο γκαρντ του Α.Σ.Ε.Δ. και συμπλήρωσε: “Σίγουρα το ματς με τον Πανιώνιο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο από την στιγμή που γίνεται στην έδρα του. Σεβόμαστε τον σύλλογο, τους παίκτες, την ιστορία και τον κόσμο του αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα φοβηθούμε. Θα παίξουμε χωρίς άγχος εν αντιθέσει με τον Πανιώνιο που “καίγεται” για το αποτέλεσμα για να ανέβει στην Α1. Διαθέτουμε έμπειρα παιδιά που μπορούν να διαχειριστούν το παιχνίδι, έχουμε βρει έναν καλό ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες και θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί”.