Παπανικολάου: «Παίξαμε σαν ομάδα»

Κάνοντας ότι δεν έκανε χθες, δηλαδή είχε ενέργεια στην επίθεση, η εθνική ομάδα πήρε τη νίκη που την οδηγεί στην εξάδα και το προολυμπιακό τουρνουά. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων και ο Κώστας Παπανικολάου σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τη Σερβία. 

«Αν μας έλεγες, όταν ξεκινούσαμε την προετοιμασία ότι θα περνούσαμε στο προολυμπιακκό τουρνουά με μια εύκολη νίκη επί της Σερβίας θα γελούσαμε και εμείς οι ίδιοι. Ομως, το πόσο εύκολη ή δύσκολο είναι ένα παιχνίδι το κάνουν οι παίκτες. Εμείς βγάλαμε μεγάλη ενέργεια και ψυχή. Δείξαμε ότι το θέλαμε παραπάνω»,  δήλωσε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ και συνέχισε σχολιάζοντας τη δική του απόδοση, αλλά και των συμπαικτών του:

«Ξέρω τη δουλειά μου μέσα στο γήπεδο. Ενιωθα καλά. Από εκεί και πέρα, ο Νίκος, (σ.σ Ζήσης), ο Αντώνης (σ.σ Φώτσης) και ο Γιάννης (σ.σ Μπουρούσης, δηλαδή οι παλιοί της ομάδας, έδειξαν χαρακτήρα εκεί που χρειαζόταν και εμείς πράξαμε ανάλογα».

«Ενα λάθος στο τέλος μας στοίχησε την πρόκρισή μας στην τετράδα. Κανείς δεν πίστευε σε αυτήν την ομάδα. Ελεγαν ότι αν φτάσουμε στην οχτάδα θα ήταν υπέρβαση. Αυτό μας ενοχλούσε αλλά το αφήσαμε απ΄ έξω. Μπήκαμε και παίξαμε σαν ομάδα. Υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Ενωμένοι χάνουμε, ενωμένοι κερδίζουμε».

«Η ελληνική ομάδα είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως, όλοι σέβονται αυτή τη φανέλα. Γι΄αυτό είμαστε και εμείς εδώ για να τιμήσουμε μια φανέλα που έχει φέρει τόσα μετάλλια στην Ελλάδα».