Παπανικολάου: «Να φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου»

Ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας στη νίκη της επί της Ιορδανίας.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης ο 22χρονος φόργουορντ τόνισε: «Σε αυτά τα παιχνίδια το βασικό είναι να είσαι συγκεντρωμένος από την αρχή. Εμείς από το πρώτο λεπτό προσέχαμε αυτά που έπρεπε, παίξαμε καλή άμυνα, τρέξαμε και από εκεί και πέρα όλα έγιναν πιο εύκολα. Δεν είναι όμως ενδεικτικό το παιχνίδι αυτό για τη συνέχεια, καθώς έρχονται δυσκολότερες αναμετρήσεις. Από τη στιγμή που φτάσαμε στους 10 πόντους σήμερα τη διαφορά, ουσιαστικά βλέπαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μας απειλήσουν. Όλοι στο μυαλό μας έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να φτάσουμε ως εκεί παιχνίδι με το παιχνίδι, θέλουμε να παραμείνουμε αφοσιωμένοι να φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την επιστροφή των Σπανούλη και Πρίντεζη στην Εθνική Ομάδα, οι οποίοι απουσίαζαν πέρυσι, αλλά και τη δική του παρουσία σε σχέση με το Ευρωμπάσκετ του 2011: «Σίγουρα είναι σημαντική ενίσχυση η επιστροφή του Βασίλη και του Γιώργου, αλλά κι εμείς τα νέα παιδιά έχουμε ένα χρόνο επιπλέον εμπειρίας. Πέρυσι στον πρώτο αγώνα στο Ευρωμπάσκετ έτρεμαν τα πόδια μου. Φέτος αισθανόμουν πολύ πιο άνετος. Είναι φυσιολογικό να βελτιώνεται η ομάδα, να αποκτά μεγαλύτερη ομοιογένεια όσο περισσότερο βρισκόμαστε μαζί».

Η επόμενη ερώτηση αφορά το ΝΒΑ και την επιλογή του στο ντραφτ από τους Νιου Γιορκ Νικς: «Είναι κάτι ευχάριστο για μένα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι φέτος. Θα δούμε από την επόμενη χρονιά».