Παπανικολάου: «Το επόμενο ματς για μας είναι το δύσκολο»

Ο Χολαργός κατάφερε να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε κανένας 24 αγωνιστικές, να κερδίσει το Περιστέρι ούσα η πρώτη ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο για φέτος. 

Ο Νίκος Παπανικολάου ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, αλλά και ο πλέον καθοριστικός παίκτης, αφού οι οχτώ συνεχόμενοι πόντοι του, έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα του Στέργιου Κουφού (77-74) στα 31΄΄ πριν από τη λήξη του αγώνα, δίνοντας το σύνθημα της νίκης!

Αν και βρέθηκε πίσω με 19 πόντους (25΄) ο Χολαργός κατάφερε στην επανάληψη να διορθώσει τα λάθη του και να  γυρίσει το παιχνίδι. «Για να μείνεις 19 πόντους πίσω, σίγουρα κάνεις πάρα πολύ λάθη, για να επιστρέψεις στο παιχνίδι προφανώς κάτι έχεις διορθώσει. Το βασικό είναι ότι μπήκανε κάποια σουτ, τα δικά μου, του φροντιστή δεν παίζει ρόλο. Είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι στην καλύτερη ομάδα, θεωρώ που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από την Α2», ήταν το αρχικό σχόλιο του έμπειρου φόργουορντ για να αναφερθεί στο που κρίθηκε τελικά η νίκη. 

«Θεωρώ πως το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα, γιατί είχαμε φάει 47 στο ημίχρονο μετά σφίξαμε λίγο και μετά μπήκανε και τα σουτ, γιατί αν δεν μπουν ότι και να κάνεις, δεν κερδίζεις». 

Ενα αποτέλεσμα σπουδαίο αν αναλογιστείς την αξία του αντιπάλου, το οποίο όμως… «δεν αλλάζει κάτι για εμάς, το επόμενο για μας είναι το δύσκολο ματς. Ισως μόνο στην ψυχολογία μας ότι κάναμε μία καλή νίκη απέναντι στην πρώτη ομάδα. Αν την άλλη εβδομάδα φέρουμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι άχρηστη αυτή η νίκη».

Οπως ανέφερε ο Νίκος Παπανικολάου, το παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή ίσως να είναι το πιο σημαντικό της χρονιάς, αν αναλογιστεί κανείς πως στο πρώτο γύρο ο Χολαργός είχε ηττηθεί (74-64). «Σίγουρα θα τα παίξει όλα για όλα. Είναι μια ιστορική ομάδα, με τρομερό ρόστερ. Ακούω να λένε ότι η περυσινή Α2 ήταν καλύτερη από τη φετινή. Ολα τα πρωταθλήματα είναι ανταγωνιστικά. Εχει ακόμα πάρα πολύ δρόμο, πέντε τελικούς. Το παιχνίδι με το Περιστέρι δεν ήταν, τα επόμενα είναι. Γιατί κακά τα ψέματα στόχος του Χολαργού είναι να ανέβει».