Παπαργυρόπουλος: Ο «Καϊμακόγλου των φτωχών»

Μέσα σε δύο χρόνια «έφτιαξε» το όνομά του στη Β’ Εθνική και έπειτα από μία… αναγνωριστική και γεμάτη σκαμπανεβάσματα σεζόν στην Α2 (με το Παγκράτι), ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος ανεβάζει ταχύτητα. Οσοι, δε, τον παρακολούθησαν στους πρώτους επίσημους αγώνες της χρονιάς (στο κύπελλο), μπορούν κάλλιστα να υποστηρίξουν ότι ο 24χρονος φόργουορντ του Αμύντα μοιάζει πλέον έτοιμος να ανέβει και… επίπεδο.

Εμφανώς αδυνατισμένος και πιο ελαφρύς, ο Παπαργυρόπουλος δεν θυμίζει σε πολλά το προ τριετίας βαρύ τεσσάρι (έως κοντό πεντάρι) της Νήαρ Ηστ. Κατ’ αρχάς, από τα 112 κιλά έπεσε στα 103 και δεν το βάζει κάτω… Στο μεσοδιάστημα βελτίωσε τις κινήσεις του με πρόσωπο στο καλάθι, την ταχύτητα και το πρώτο βήμα του, ενώ το μακρινό σουτ και η φυσική του δύναμη αποτελούν μόνιμα τις σταθερές αξίες στο παιχνίδι του. Στον Αμύντα, δε, έχει «δέσει» τόσο αρμονικά με τους υπόλοιπους παίκτες, που όσοι βλέπουν στο πρόσωπό του τον… «Καϊμακόγλου των φτωχών», μάλλον δεν έχουν δει τίποτα ακόμα!

«Στον Αμύντα λειτουργούμε πολύ καλά, έχουμε δέσει πολύ νωρίς μεταξύ μας και αυτό οφείλεται στο ότι όλα τα παιδιά είναι νεαρά, γνωριζόμαστε χρόνια μεταξύ μας και είναι όλοι καλοί χαρακτήρες» λέει ο 24χρονος φόργουορντ με τις ιταλικές ρίζες (από την πλευρά της μητέρας του), που ακόμα μοιάζει αναποφάσιστος όσον αφορά… τη θέση του αρέσει να παίζει. «Μικρός έπαιζα στο 3, μετά μεταφέρθηκα στο 4, ακόμα και στο 5. Πλέον, έχω επιστρέψει στο 3 και σκοπεύω να χάσω κι άλλα κιλά. Δουλεύω πολύ στο σουτ και στον τομέα της ευλυγισίας. Προτιμώ να κάνω κάποια πράγματα πολύ καλά, παρά χίλια πράγματα μέτρια» τονίζει ο φόργουορντ του Αμύντα, που μόνο καλά πράγματα έχει να πει για τον νέο προπονητή του.

«Η γνώμη που έχω για τον Κώστα Σορώτο είναι η καλύτερη. Επιβάλλει πειθαρχία και κανόνες στην ομάδα, δεν αφήνει κανέναν να χαλαρώσει και καλά κάνει. Μπορεί να έχεις πάρει 10 ριπάουντ, να χάσεις το 11ο και να σου πει ‘’δεν πήρες ριμπάουντ’’. Θέλει να παίρνει το καλύτερο από κάθε παίκτη» επισημαίνει ο Παπαργυρόπουλος, που θέτει ως επόμενη προσωπική φιλοδοξία την Α1. «Ο κάθε παίκτης θέλει να παίξει στην Α1. Αυτό θέλω κι εγώ και ελπίζω να γίνει του χρόνου με τον Αμύντα» τονίζει.

Who is who

Ετος γέννησης: 1986
Ύψος: 2μ.
Κιλά: 103
Προηγούμενες ομάδες: Θρίαμβος Νέου Κόσμου, Πρωτέας, Πανιώνιος, Π. Φάληρο, Κρόνος, Νήαρ Ηστ, Δούκας, Παγκράτι.

Την τελευταία τριετία

Σεζόν Ομάδα Κατηγορία Πόντοι Αγώνες
2009-10 Παγκράτι Α2 138 28
2008-09 Δούκας Β’ Εθνική 494 30
2007-08 Νήαρ Ηστ Β’ Εθνική 209 28