Δυσάρεστα ήταν τα νέα για τον ΑΠΟΕΛ, αφού με επιστολή της η FIBA ενημέρωσε σήμερα (27/10) την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ότι ο Αμερικανός παίκτης, Αρθουρ Λι έχει εγγραφεί παράνομα στις τάξεις της ομάδας, καθώς η λήξη της προθεσμίας για πληρωμή των οφειλών των πρωταθλητών ήταν μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και ο παίκτης παρουσιάστηκε στις 5 Οκτωβρίου.

Κάτι που σημαίνει ότι παίκτης έχει αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Κεραυνό για το Σούπερ Καπ παράνομα. Πλέον, ο ΑΠΟΕΛ κινδυνεύει να χάσει το τρόπαιο, ενώ οι κυρώσεις για ομάδες που καταστρατηγούν αποφάσεις της FIBA είναι πολύ μεγάλες.

Η  ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

“Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει ότι, έχει ενημερωθεί με επιστολή από την Διεθνή Ομοσπονδία FIBA, ότι παράτυπα έχει προχωρήσει στην εγγραφή του Αμερικάνου καλαθοσφαιριστή LEE ARTHUR MONROE στο σωματείο ΑΠΟΕΛ, στο οποίο έχει απαγορευθεί η εγγραφή νέων καλαθοσφαιριστών λόγω οικονομικών οφειλών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συζητήσει το θέμα σε προσεχή συνεδρία του και θα δημοσιοποιήσει όλες τις ενέργειες που έχουν προηγηθεί και έχουν οδηγήσει στην παράτυπη εγγραφή του καλαθοσφαιριστή.

Η Ομοσπονδία απολογείται για την σύγχυση και αναστάτωση που έχει προκαλέσει με το να εγγράψει παράτυπα τον πιο πάνω καλαθοσφαιριστή στα μητρώα της”.

Πηγή: sentragoal.com/cy