Παράπονα για τη διαιτησία και περισσότερο για τον ρέφερι Καλογερόπουλο εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής της η Νίκη. Ο σύλλογος του Αμαρουσίου δεν αποποιείται των ευθυνών, τονίζοντας την ποιότητα του αντιπάλου, όμως όπως αναφέρει η Νίκη οι δύο διαιτητές δεν εφάρμοσαν τους κανονισμούς.

Αναλυτικά:

«Οι λόγοι, για να φτάσουμε στην ήττα από το Ψυχικό (59-72) και παράλληλα την έκτη σε εννέα αγώνες, στον 2ο Ομιλο Νότου της Γ’ Εθνικής, πολλοί.

Και βέβαια, όπως κάνουμε πάντα, δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας, αναγνωρίζοντας, πρώτον: πως είχαμε απέναντί μας έναν ποιοτικότερο αντίπαλο και δεύτερον: πως δεν αποφύγαμε τα πολλά λάθη. Ομως, με μία σημαντική διαφορά. Δεν υπολογίζαμε πως το διαιτητικό δίδυμο των Παπαφωτίου-Καλογερόπουλου θα… κατέστρεφε την ομορφιά ενός δυνατού -όπως τουλάχιστον προμήνυε το πρώτο ημίχρονο- παιχνιδιού.

Ειδικότερα δε, ο ρέφερι Καλογερόπουλος καταστρατήγησε κάθε έννοια ισονομίας, ενώ από την άλλη πλευρά, ο κ. Παπαφωτίου, παρά την εμπειρία του, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα προσχήματα, παρασυρόμενος στην εμφανή ανικανότητα του συναδέλφου του να αντεπεξέλθει στις συνθήκες ενός ιδιαίτερα ελκυστικού (για τα δεδομένα της κατηγορίας) αγώνα. Το -ποιοτικότερο ξαναλέμε- Ψυχικό, προφανώς και δεν είχε ανάγκη από… έξτρα προστασία και βοήθεια από δύο διαιτητές, που ούτε κατά διάνοια δεν εφήρμοσαν το γράμμα των κανονισμών. Οφείλουμε, παρ’ όλα αυτά, να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, όπως πάντα, με αξιοπρέπεια και συνέπεια και να σκεφτόμαστε ήδη τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ηρόδοτο στο Ηράκλειο Κρήτης…».