Παρέμβαση Ντάκουρη σε τηλεδιάσκεψη-διάλογο του Λευτέρη Αυγενάκη

Στην τηλεδιάσκεψη-διάλογο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με θέμα «Συμπαίκτες στην Μεταρρύθμιση» συμμετείχε ο υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ και εκπρόσωπος του ΓΑΣ Εύνικος Βασίλης Ντάκουρης. Στην παρέμβασή του αυτή ο Ντάκουρης αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας, καταθέτοντας κάποια παραδείγματα στα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν οι επιπρόσθετοι πόροι και επιχορηγήσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βασίλης Ντάκουρης στην παρέμβασή του…

“Ίσως κ. υπουργέ είναι μοναδική μας ευκαιρία, να μιλήσουμε πλέον για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αθλητισμού, βάζοντας στην πρώτη γραμμή την ψηφιακή τεχνολογία και τα λογισμικά προγράμματα που θα επιβάλλουν με τον τρόπο τους, άμεσα και γρήγορα τους στοιχειώδες κανόνες καλής διακυβέρνησης σε ομοσπονδίες και ενώσεις, ενώ θα προσφέρουν εξοικονόμηση πόρων στα σωματεία και κυρίως θα προσφέρουν δεδομένα για να ληθούν επιτέλους διαχρονικά προβλήματα με μετρήσιμες πολιτικές.

Από το πολύ μεγάλο πακέτο ψηφιακού μετασχηματισμού που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ένα πολύ μικρό μέρος του θα μπορούσε να γίνει ένας σημαντικός επιπρόσθετος πόρος για τον αθλητισμό. Επιπρόσθετος πόρος που μπορεί να δοθεί σε ομοσπονδίες, ενώσεις, τοπική αυτοδιοίκηση και σε σωματεία μέσω προγραμμάτων επιδοτήσεων ή επιχορηγήσεων.

Σε τίτλους ορισμένα μόνο παραδείγματα:

Ψηφιακή κάρτα υγείας αθλητή, μέσα από τον ηλεκρονικό φάκελο υγείας του Υπουργείου Υγείας, που ήδη έχει εξαγγελθεί ότι προετοιμάζει.

Υποστήριξη των ίδιων των σωματείων με προγράμματα απόκτησης τεχνολογικού ψηφιακού εξοπλισμού τόσο για την διοίκηση όσο και για την προπόνηση.

Απλούστευση και ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών και όλων των διαδικασιών κάθε ομοσπονδίας και ένωσης.

Να μιλήσουμε για «Έξυπνη» αθλητική εγκατάσταση, με παροχή φηφιακών δυνατοτήτων στα σωματεία, όπως για αναμετάδοση αγώνων-live streaming, αίθουσας συναντήσεων και επικοινωνίας, τεχνολογικού εξοπλισμού για προπονήσεις και πολλά άλλα εστιασμένα προφανώς όλα πάνω στο πρόγραμμα Πέλοπας.

Από το μητρώο της ΓΓΑ έκδοση βεβαίωση εγγραφής αθλητικού σωματείου, με στόχο αυτό να απλουστεύσει διαδικασίες του σωματείου, στην συμμετοχή του στα πρωταθλήματα, στις σχέσεις του με την τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλα

Προγράμματα επιμόρφωσης ψηφιακών δεξιοτήτων όλων των στελεχών των ομοσπονδιών, των ενώσεων και των σωματείων.

Διαλειτουργικό ψηφιακό μητρώο προπονητών, αθλητών και διοικητικών στελεχών του αθλητισμού με εφαρμογές πολιτικών για σχολές και επαγγελματικά δικαιώματα.

Τελειώνοντας κύριε υπουργέ θα ήθελα να επισημανθεί και η άμεση ανάγκη να εφαρμοστούν από τις ομοσπονδίες μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ειδικά των ανήλικων αθλητών, μιας και η κατάσταση λόγω της τεχνολογίας αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον ανεξέλεγκτη”.