Παρέμεινε στον Λεύκιππο Ξάνθης ο Βοϊβατόπουλος

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Χάρης Βοϊβατόπουλος θα φοράει τα ροσονέρι. Ο Λεύκιππος ανακοίνωσε σήμερα την ανανέωση του 35χρονου σέντερ, του πέμπτου παίκτη από την περσινή ομάδα που παρέμεινε στην Ξάνθη. Προηγήθηκαν οι Φραντζέσκος Χρήστου, Παναγιώτης Μακαρατζής, Θοδωρής Σταμπουλής και Αντώνης Ζαμπάκης.

Στο μεταξύ, ο σύλλογος της Ξάνθης ανακοίνωσε και τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου, με πρόεδρο τον Ματθαίο Σαββίδη.

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις του ξανθιώτικου συλλόγου:

«O Λεύκιππος Ορόσημο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή, Χάρη Βοϊβατόπουλο! Ο πολύπειρος αθλητής κατά το παρελθόν έχει πολλές παρουσίες στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής -στο οποίο θα συμμετέχει η ομάδα μας την επόμενη σεζόν- ενώ διαθέτει παραστάσεις σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, μιας και αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα της Α2. Κατά την περίοδο 2019-20, ο Βοϊβατόπουλος ήταν από τα πλέον σημαντικά “γρανάζια” της “μηχανής” του Λεύκιππου. Είχε πολύτιμη συμβολή για την άνοδο στη Β’ Εθνική, με τον 35χρονο σέντερ να “προσφέρει” δύναμη και αγωνιστική ποιότητα κοντά στην ρακέτα, “ξεδιπλώνοντας” τις ικανότητες του και έχοντας ως “όπλο” την πλούσια εμπειρία του.

Ο Χάρης Βοϊβατόπουλος γεννήθηκε στις 10/07/1985 και έχει ύψος 2.07. Από το 2001 έως το 2008 αγωνίστηκε στη Ξάνθη BF, κάνοντας μάλιστα το ντεμπούτο του στο ανδρικό τμήμα σε ηλικία 15 ετών. Με τον συγκεκριμένο σύλλογο -πέραν της συμμετοχής στη Β’ Εθνική- ο Ξανθιώτης καλαθοσφαιριστής έπαιξε για πέντε σερί σεζόν (2003-2008) στο πρωτάθλημα της Α2. Μετέπειτα, ο Βοϊβατόπουλος αποτέλεσε παίκτης των Ίκαρων Σερρών. Αρχικά, συμμετείχε στη Β’ Εθνική (2008-09) και εν συνεχεία στην Α2 για τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές χρονιές (2009-2010 έως και την περίοδο 2012-2013). Την σεζόν 2013-14 ο 35χρονος καλαθοσφαιριστής συνέχισε στην Ελευθερούπολη παίζοντας στη Β’ Εθνική ενώ την αγωνιστική χρονιά 2014-15 “μετακόμισε” στην ομάδα του Άργους Ορεστικού και πανηγύρισε την άνοδο στην Α2.

Η Καστοριά αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας (2015-16 στη Β’ Εθνική) του έμπειρου αθλητή ο οποίος την επόμενη τριετία (2016-19) αγωνίστηκε στην Ελευθερούπολη έχοντας τρεις διαδοχικές ανόδους (στην Γ’ Εθνική, στη Β’ Εθνική και στην Α2). Στον Λεύκιππο Ορόσημο ο Βοϊβατόπουλος εντάχθηκε το 2019 και με τον προβιβασμό στη Β’ Εθνική, o Έλληνας παίκτης συμπλήρωσε τέσσερις σερί σεζόν στο τέλος των οποίων πανηγυρίζει την άνοδο σε ανώτερες κατηγορίες. Κατά την διάρκεια της περιόδου 2019-20, ο 35χρονος καλαθοσφαιριστής πετύχαινε μέσο όρο -περίπου- 12 πόντους. Εν όψει της επόμενης σεζόν (2020-21), η “οικογένεια” του Λεύκιππου Ορόσημο εύχεται στον Χάρη Βοϊβατόπουλο υγεία και κάθε επιτυχία με τον σύλλογό μας!».

H συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του ΑΟ Λεύκιππος

Ανακοινώνεται η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟ Λεύκιππος Ξάνθης όπως αυτό αναδείχθηκε από τις εκλογές της Κυριακής 12/7/2020:

Πρόεδρος: Σαββίδης Ματθαίος
Αντιπρόεδρος: Αναστάσιος Ζάρας
Ταμίας: Πέτρος Τσίλογλου
Γενικός Γραμματέας: Χαρίλαος Ζακόπουλος
Γενικός Αρχηγός: Απόστολος Αποστολίδης
Μέλος: Στέφανος Παϊτάρης
Μέλος: Θωμάς Ξανθόπουλος

Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Πειθαρχίας

Πρόεδρος: Διονύσιος Φιλίππου
Μέλη: Θωμάς Ξανθόπουλος, Ραμαδάν Μπόζ

Επιτροπή Χορηγιών

Πρόεδρος: Πέτρος Τσίλογλου
Μέλη: Ματθαίος Σαββίδης, Χαρίλαος Ζακόπουλος

Γραφείο Τύπου

Κεντρικός Υπεύθυνος: Χαράλαμπος Καϊτεζίδης
Μέλη: Στέφανος Παϊτάρης, Θωμάς Ξανθόπουλος