Παρίτσης: «Κερδίσαμε δίκαια»

paritsis-prassas Η επιστροφή του Μπάμπη Παρίτση στην αγωνιστική δράση μετά από απουσία περίπου πέντε μηνών συνδυάστηκε με την πρώτη  νίκη του Ερμή Λαγκαδά στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ηρακλή. Ο αρχηγός της ομάδας μίλησε  στο lagadas.net για την επιστροφή του, την πορεία του Ερμή, το πρωτάθλημα της Α2 και το νικηφόρο ντέρμπι.

-Πως ένιωσες που ξαναπάτησε παρκέ και επίσημα μετά από 5 μήνες (είχε τραυματιστεί στη μέση 2 αγωνιστικές πριν το τέλος της περσινής χρονιάς ενώ τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι 2 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος); 

«Είναι γεγονός ότι χάρηκα απίστευτα διότι κέρδισε η ομάδα. Δεν με ενδιέφερε το δικό μου πρόβλημα. Έχω μάθει να ζω με το πρόβλημα στη μέση. Ωστόσο ήρθε και ο τραυματισμός στο μάτι και αυτό με έβγαλε εκτός προγραμματισμού. Φέτος έχασα όλη την προετοιμασία και έκανα μόλις 4 προπονήσεις. Όταν όμως μπαίνω στο γήπεδο προσπαθώ να ξεχάσω τι συνέβη και να δω τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα».

-Ισχύει ότι αγωνίστηκες χωρίς άδεια γιατρού; 

«Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο τραυματισμός στο μάτι πείραξε τον αμφιβληστροειδή. Ο γιατρός συνέστησε αποχή 1 μήνα για πλήρη αποκατάσταση της ζημίας. Κίνδυνος θα υπήρχε αν ξαναχτυπούσα στο ίδιο σημείο. Επίσης ένα μικρό πρόβλημα στην εστίαση θα υπάρχει για ακόμη 15 ημέρες. Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να είμαι προσεκτικός. Σημασία έχει όμως ότι όταν έκανα 2 προπονήσεις ένιωσα ότι μπορώ να βοηθήσω. Χαίρομαι που όλα κύλησαν ομάδα».

-Δώσατε μεγάλη χαρά στον κόσμο με τη νίκη επί του Ηρακλή. Τελικά, έτσι όπως ήρθε αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη αξία; 

«Μέχρι το 36′ ελέγχαμε πλήρως το παιχνίδι με μια διαφορά 5 – 7 πόντων. Η εμπειρια του αντιπάλου, το μεγάλο βάθος στο ρόστερ του Ηρακλή και τα 3 συνεχόμενα 3ποντα που δεχτήκαμε μας έφεραν να κυνηγάμε στο τελευταίο λεπτό. Δεν θέλω να σταθώ στη διαιτησία. Αυτό ας το κρίνουν οι αρμόδιοι. Ο Αλέξανδρος (Σιγκούνας) πέτυχε μεγάλο καλάθι (με πεντακάθαρο φάουλ … λέμε εμείς!) με τη λήξη και στην παράταση το κάναμε πιο εύκολα. Ωστόσο νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια καθώς ήμασταν καλύτεροι σε όλο το ματς. Αν συνυπολογίσουμε και τα υπόλοιπα πρόβλημα, ναι αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη αξία».

-Πολύ μεγάλα τα προβλήματα για τον φετινό Ερμή. Πολύ νεανικό επίσης το ρόστερ. Θα τα καταφέρετε να σώσετε την ομάδα; 

«Προβλήματα έχουν όλες οι ομάδες στη διάρκειας μιας χρονιάς. Εμείς τα είχαμε μαζεμένα από την αρχή. Πιστεύω ότι το επόμενο 15ήμερο θα μπουν και οι Ιωακειμίδης Σ. και Καϊκλής. Αν κατορθώσουμε και βρούμε και έναν ψηλό θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη ισχύ. Ωστόσο είμαι πολύ αισιόδοξος κυρίως γιατί το νεανικό ρόστερ έχει πολύ μεγάλες προοπτικές. Είδατε και το Σάββατο την συνεισφορά των νέων (σσ. Καλογιαννίδη, Ιωακειμίδη, Σικαλίδη). Επίσης βλέπω ότι αυτά τα παιδιά βελτιώνονται καθημερινά. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα. Φέτος και με την παρουσία κάποιων νέων χορηγών η ομάδα είναι πιο ενισχυμένη παρά το νεανικό της ηλικίας. Άλλωστε και η επιστροφή του Σάββα (Ηλιάδη) αλλά και ο ερχομός του Σιγκούνα είναι σημαντικές προσθήκες. Σίγουρα βέβαια μας πλήγωσε η αποχώρηση του Αναγνωστόπουλου καθώς το κενό δεν έχει ακόμη καλυφθεί».

-Πως βλέπεις τη φετινή Α2; 

«Σίγουρα υπάρχουν μεγάλα φαβορί. Η ΑΕΚ, ο Κόροιβος, η Καβάλα το Ψυχικό η Βέροια και ο Ηρακλής έχουν γεμάτο και έμπειρο ρόστερ. Το Λαύριο ακολουθεί. Από κει και έπειτα όλοι είμαστε στην ίδια κατάσταση. Νομίζω όμως ότι ο Ερμής έχει διπλό πλεονέκτημα στο δρόμο για τη σωτηρία. Το 1ο το είδατε και πάλι το Σάββατο. Ο 6ος παίκτης είναι ο κόσμος μας. Τον ευχαριστούμε και πάλι. Το 2ο μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί η υγεία της ομάδας η οποία οφείλεται στη διοίκηση του συλλόγου. Σε αυτό ήρθε φέτος να δώσει ακόμη μεγαλύτερο κύρος η παρουσία του κου Ζουλιάμη (American Genetics)».

Αγωνίζεσαι για 6η χρονιά στην ομάδα και πέραν από αρχηγός είσαι και το αγαπημένο παιδί όλων. Πως νιώθεις γι’ αυτό; 

«Σίγουρα με τιμά και με χαροποιεί η αγάπη του κόσμου και η στήριξη της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου. Ίσως να τους άρεσει και το λίγο … παραπάνω πάθος (γέλια) διότι ποτέ δεν ήμουν το πρώτο βιολί στην ομάδα. Το ρόλο αυτό τον άφησα εσκεμμένα σε κάποιους άλλους όπως τον Αναγνωστόπουλο, τον Ηλιάδη κ.λ.π. …. (γέλια). Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου εκτός Ερμή. Άλλωστε δεν ξεχνώ και την προσφορά της ομάδας μου στην επαγγελματική μου αποκατάσταση. Θα είμαι για πάντα υπόχρεος και στρατιώτης του μεγάλου αυτού συλλόγου της Θεσσαλονίκης».