Με νέο προπονητή τον (μέχρι χθες ασίσταντ κόουτς) Δημήτρη Βατό θα πορευτεί ο Ηρακλής, μετά την παραίτηση του Ρούλη Αλμπάνη. Ο μέχρι πρότινος προπονητής του “γηραιού” πήρε την οριστική απόφασή του μετά την εντός έδρας ήττα από τον Κόροιβο και την ανακοίνωσε στους παίκτες του χθες το απόγευμα στην προπόνηση. Ο Αλμπάνης εξήγησε τους λόγους της παραίτησής του μέσω επιστολής που δημοσίευσε το bluarena.gr, όπου έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «ψεύτικο όραμα συσπείρωσης» και «εφιάλτη διοικητικής ανυπαρξίας και εγκατάλειψης»…

«Ένας κύκλος τιμής έφτασε στο πλήρωμά του. Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που υπηρέτησα μια από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας μας. Αρνήθηκα πέρσι τέτοια εποχή-Φλεβάρης του 2011- την ανάληψη της θέσης του πρώτου προπονητή για λόγους αρχής και ηθικής τάξης και μάλιστα παραιτήθηκα από τη θέση του assistant coach, όταν ο ιστορικός Ηρακλής αγωνιζόταν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της χώρας.

Δέχτηκα την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στην ανυπαρξία της Β΄Εθνικής κατηγορίας, χωρίς να υπάρχει ομάδα και με το πρωτάθλημα να διανύει ήδη την πέμπτη αγωνιστική. Η πίεση πολλών επώνυμων Ηρακληδέων από όλο το διοικητικό φάσμα της ομάδας μου έδωσε το ψεύτικο όραμα της συσπείρωσης επιτέλους του πολύπαθου τμήματος, την τελευταία έστω στιγμή του επιθανάτιου ρόγχου του.

Τρεις μήνες μετά, ο σύλλογος έχει αποβάλει τη μηχανική υποστήριξη και βρίσκεται πάνω από ζώνη του υποβιβασμού. Το όραμα της συσπείρωσης και της αναβάπτισης όμως έδωσε τη θέση του στον εφιάλτη της διοικητικής ανυπαρξίας και της εγκατάλειψης. Ο εφιάλτης αυτός έχει ήδη υπερφαλαγγίσει θεσμικούς και εξωθεσμικούς φορείς οι οποίοι αντιμετωπίζουν το σύλλογο με προκλητική απαξίωση και έχει εισβάλει στους κόλπους της ομάδας. Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην απόφασή μου να αποχωρήσω αποτέλεσε η σημερινή ενημέρωσή μου από το γενικό αρχηγό της ομάδας για θέματα λειτουργίας και οργάνωσης.

Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την προσπάθεια και την αφοσίωσή τους, τους συνεργάτες μου Δημήτρη Βατό, Γιάννη Ξουρίδα, το Γιώργο Χρυσάφη για την μεγάλη του βοήθεια και τελευταίο και πάνω απ’ όλους το γενικό αρχηγό το Χρίστο Χρηστίδη ο οποίος αποτέλεσε το Α και το Ω αυτής της ομάδας. Ελπίζω η αποχώρηση μου να ευαισθητοποιήσει αυτούς που αγαπούν την ομάδα και μπορούν να τη βοηθήσουν να πετύχει το στόχο της.

Με τιμή

Αλμπάνης Θεόδωρος».

Πηγή: bluearena.gr