Παραλίκας: «Μεγάλες και πολύ περισσότερες οι ευθύνες»

Κάτοικος Ρουμανίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συνεχίσει να δηλώνει ο Σάκης Παραλίκας. Ο Έλληνας τεχνικός μετά την περσινή συνεργασία με τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο στην Ταργκοβίστε ανέλαβε φέτος ως head coach τις τύχες της νεοφώτιστης στην πρώτη κατηγορία των γυναικών Γκαλάτι. Ο Σάκης Παραλίκας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την ευκαιρία που του παρουσιάζεται, τους στόχους που θέτει αλλά και για τον τρόπο που θα προσπαθήσει να δικαιώσει όσους τον εμπιστεύτηκαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του ως head coach με την Ρουμανική Galati:

«Με τον προπονητή Florin Nini, ο οποίος τυγχάνει να είναι και υπεύθυνος της ομάδας του Galati, συνεργαστήκαμε στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος, στο Targoviste. Έτσι όταν το Phoenix Galati, ανέβηκε στην 1η κατηγορία της Ρουμανίας δεν δίστασε να μου προτείνει τη θέση του head coach. Είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα εδώ καθώς το μπάτζετ της ομάδας είναι αρκετά χαμηλό. Παρ’ όλ’ αυτά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιτύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία».

Για την ευκαιρία που του παρουσιάζεται καθώς μετά από πολλά χρόνια ως άμεσος συνεργάτης πλέον θα βρίσκεται σε ομάδα ως head coach:

«Όπως καταλαβαίνετε οι ευθύνες πλέον είναι πολύ περισσότερες και πιο μεγάλες. Με όπλο την σκληρή δουλειά θα προσπαθήσω να δικαιώσω τον πρόεδρο της ομάδας και όσους με πίστεψαν για την ευκαιρία που μου έδωσαν να δουλέψω ως head coach. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο, ο οποίος την περσινή σεζόν μου έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψω μαζί του στο εξωτερικό σε πολύ υψηλό επίπεδο και να εμπλουτίσω τις γνώσεις και τις παραστάσεις μου».

Για τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχει με την νέα του ομάδα:

«Βαθμολογικά ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία, καθώς πρόκειται για έναν νεοφώτιστο σύλλογο. Από εκεί και πέρα θέλουμε εκτός από το αποτέλεσμα η ομάδα να παίζει όσο το δυνατόν πιο ωραίο μπάσκετ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι και πρέπει εκτός από τον άμεσο στόχο να το χαίρονται αυτοί που το βλέπουν και αυτοί που το παίζουν».

Για την επιστροφή του στην Ρουμάνια και τις εντυπώσεις που είχε αποκομίσει την πρώτη σεζόν που εργάστηκε εκεί:

«Οι συνθήκες εργασίας που βρήκα από την πρώτη χρόνια της παρουσίας μου στη Ρουμανία, ήταν πάρα πολύ καλές. Οι θετικές εντυπώσεις που αποκόμισα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που μ’ έκανε να πάρω την απόφαση να συνεχίσω να δουλεύω στη χώρα αυτή αποδεχόμενος την πρόταση της Galati».

Για το επίπεδο του ρουμανικού πρωταθλήματος:

«Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Το ρουμανικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και αμφίρροπο, καθώς κάθε ομάδα έχει την δυνατότητα να διαθέτει στο ρόστερ της μέχρι 6 ξένες».