Παρουσίαση γεμάτη αισιοδία

Γεμάτοι αισιοδοξία, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της Κηφισιάς βρέθηκαν χθες το πρωί (7/10) στο Δημαρχείο της πόλης για την επίσημη παρουσίαση της ομάδας.  Ο πρόεδρος, κ. Λατσούδας παρουσίασε τη νέα ομάδα, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε ιδιαίτερα το δήμαρχο της Κηφισιάς αλλά και τους χορηγούς που στηρίζουν το σύλλογο.

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο της Νέας Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Κουλουμαριά, την κ. Βλάχου οι οποίοι  ενδιαφέρονται  και είναι  πάντα  κοντά  στην ομάδα.  Για πρώτη χρονιά φέτος θα ήθελα να αναφέρω τους ανθρώπους που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια στην Α2 γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές απαιτήσεις της κατηγορίας. Δυστυχώς δεν έχουμε τη βοήθεια της πολιτείας. Θέλω να σας πω ότι ακόμη δεν έχουμε πάρει τα οδοιπορικά για τις μετακινήσεις της ομάδας απο την περσινή χρονιά», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του συλλόγου και συνέχισε:

«Προχθές που βρέθηκα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλο μου είπε πως δυστυχώς θα κοπούν κατά 50% οι επιχορηγήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείτε πρόβλημα στην ομοσπονδία. Θα προσπαθήσουμε μήπως βρούμε λύση μέσω του ΟΠΑΠ με τη χρηματοδότηση του στο σωματείο καθώς όπως καταλαβαίνετε  είναι τεράστια τα έξοδα και οι μετακινήσεις. Συνεπώς φέτος έχω τη χαρά για πρώτη φορά να έχω δίπλα μου κάποιους ανθρώπους  που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα, με κεντρικό χορηγό  την ασφαλιστική εταιρεία υδρόγειος με πρόεδρο τον κ. Κασκαρέλη.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία «Flying Doctors», «Vechro», το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την εταιρεία «Δημουλάς Α.Ε» αλλά και τον δήμαρχο για την προσπάθεια που κάνει ώστε να βρει και άλλους χορηγους. Ο βασικός στόχος αυτής της ομάδας ήταν να παίρνουμε παίκτες-σωστούς χαρακτήρες οι οποίοι θα ενσωματώνονται στην ομάδα και θα είμαστε μια οικογένεια. Αυτό βεβαία πραγματοποιήθηκε με τη στελέχωση του Ηλία Παπαθεωδορου, ο οποίος καταξιώθηκε στη συνείδηση του συλλόγου αλλά και του μπασκετικού κόσμου καθώς  δουλεύει  ακατάπαυστα και με πολύ υψηλές προδιαγραφές.

Θέλω εκτός από τα αγωνιστικά να είμαστε μία οικογένεια και να αγαπάμε αυτό που κάνουμε.  Φέτος παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν εμείς ενισχύσαμε την ομάδα με παίκτες από την Α1. Υποστήκαμε αυτό το βάρος  προκειμένου να εμφανίσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική. Δεν θα μιλήσω φέτος για στόχο ανόδου όπως έκανα τις υπόλοιπες  χρονιές. Θα προσπαθήσουμε με όλα τα παιδιά από την ομάδα για το καλύτερο. Έχω θέσει ως στόχο να χρησιμοποιήσουμε παίκτες από τα φυτώρια μας καθώς από του χρόνου στην κατηγορία θα είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν τουλάχιστον δύο παίκτες κάτω των 20 ετών. Χάρηκα με το αποτέλεσμα της ομάδας στην πρώτη αγωνιστική, καθώς μέσα σε αυτή την ομάδα χρησιμοποιήθηκε ο Γιαννούλης Χατχινικόλας,  ο οποίος είναι δεκαπεντέμισι χρονών και είναι ο νεότερος που έχει αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία. Τέλος, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους».

Απο την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στις επιτυχίες όλων των χρόνων αλλά και στην προσφορά του προέδρου: «Ευχαριστώ πολύ σε όσους βρίσκονται σήμερα εδώ και ιδιαίτερα τους χορηγούς που μας στηρίζουν στην προσπάθεια που κάνουμε. Αυτό που έχει πετύχει η ομάδα είναι κάτι πολύ μεγάλο και αυτό που πετύχαμε το έχουμε κάνει πολύ σύντομα  και ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Είναι δύσκολο αυτό που πετύχαμε, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και συνέπεια. Κάθε μεγάλη επιτυχία ξεκινά από την κεφαλή. Η βοήθεια του προέδρου είναι αυτή που μας έχει οδηγήσει σε τόσες επιτυχίες. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο η ομάδα έχει ένα στόχο συγκεκριμένο. Να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί».

Στη συνέχεια ο κόουτς των νεοφώτιστων αναφέρθηκε στη φετινή ομάδα: «Μπορούμε να το καταφέρουμε καθώς εδώ και χρόνια η ομάδα έχει κρατήσει ένα σταθερό κορμό. Φέτος οι προσθήκες που πραγματοποιήσαμε θα μας δώσουν εμπειρία. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να συνεχίσουμε στις επιτυχίες. Η επιτυχία για μένα φέτος θα είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, αξιόπιστοι, συνεπείς σε αυτά που πρεσβεύουμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Θα ήθελα να αναφέρω πως υπάρχουν άνθρωποι γύρω από την ομάδα οι οποίοι δεν φαίνονται ωστόσο η βοήθεια τους είναι σημαντική.

Χωρίς αγάπη και συνέπεια για αυτό που κάνουμε δεν θα είχε έρθει καμία επιτυχία. Αν καταφέρουμε και δημιουργήσουμε και φέτος ένα σύνολο το οποίο θα σκέφτεται πάνω από όλα την ομάδα, θα λειτουργεί επαγγελματικά και θα αγαπάει αυτό που κάνει θα έχουμε και φέτος επιτυχίες. Θα ήθελα να παρακαλέσω να έρχεστε στο γήπεδο καθώς σας χρειαζόμαστε. Να  μας  χειροκροτείτε στις προσπάθειες που κάνουμε είτε είναι επιτυχημένες είτε αποτυχημένες. Τέλος σας υπόσχομαι ότι η ομάδα και πάλι φέτος θα δείξει την εικόνα που έχει δείξει και τα υπόλοιπα χρόνια» .

Ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Μενουδάκος αναφέρθηκε στους διακριτούς ρόλους που υπάρχουν σε αυτή την ομάδα και ταυτόχρονα υποσχέθηκε πως όλοι στην ομάδα θα προσπαθήσουν για το καλύτερο ενώ ζήτησε και τη στήριξη του κόσμου.

«Ευχαριστώ για την παρουσία σας. Είμαι από το 1994 στην ομάδα και δεν το φανταζόμουν ποτέ. Αυτά που έχουμε καταφέρει δεν τα έχουμε συνειδητοποιήσει. Εγώ  προσωπικά θέλω να υποσχεθώ από την πλευρά των παικτών πως θα τα δώσουμε όλα, δεν θα κοροϊδέψουμε. Θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τον πρόεδρο καθώς όσο καλοί παίκτες και να υπάρχουν όσο και να βοηθάει η τοπική κοινωνία αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος αυτή η ομάδα δεν θα είχε καταφέρει τίποτα από όλα αυτά. Θέλω  να κάνω παράκληση στον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο καθώς  μας δίνει ώθηση. Η ΑΕΝΚ είναι μία ομάδα η οποία έχει αρχές και διακριτούς ρόλους. Ο πρόεδρος διοικεί και μόνο, ο προπονητής προπονεί και δεν διοικεί και οι παίκτες μόνο παίζουν. Υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας. Όσα χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα σπάνια συναντάμε τριβές  και προβλήματα. Ο στόχος για φέτος είναι μόνο η καθιέρωση.

Καθιέρωση σημαίνει να υπάρχει η ομάδα στην κατηγορία να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ότι η ΑΕΝΚ  είναι μία ομάδα της Α2 κατηγορίας. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι στην ομάδα και νιώθω πολύ τυχερός που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία όπως πιστεύω και τα υπόλοιπα παιδιά».

Τέλος, ο Σάββας Νικητάκης  ανέφερε: «Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον δήμαρχο και τους   χορηγούς  που μας στηρίζουν. Θέλω να παρακαλέσω τους χορηγούς να παραμείνουν δίπλα μας και να μας στηρίζουν για να μην γίνει η ΑΕΝΚ ένα πυροτέχνημα του μπάσκετ όπως έχουμε δει πολλές φορές με άλλες ομάδες. Αν και είμαι σίγουρος πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Τη φετινή σεζόν παιχνίδι με παιχνίδι θέλουμε να προχωράμε, σεμνά και ταπεινά και στο τέλος να κάνουμε ταμείο.  Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν είναι όπως τις υπόλοιπες  χρονιές που μπαίναμε στην κατηγορία ως φαβορί. Φέτος αν πεις ότι είσαι φαβορί χάθηκες. Για αυτό θέλουμε να κρατάμε μικρό καλάθι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Να έχουμε όλοι υγεία και πιστεύω πως στο τέλος θα είμαστε όλοι χαρούμενοι και θα πανηγυρίζουμε μία πολύ καλή πορεία στην Α2».

Πηγή: www.Kifissia24.gr