Παρουσίαση με φιλοδοξίες…

 «Ολοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου», με μότο τα λόγια του Βασίλη Ξημέρη ο ΟΦΗ έκανε σήμερα (22/8) το μεσημέρι την παρουσίαση των νέων παικτών.

Το «παρών» έδωσαν οι Κερασοβίτης, Κατιάκος, Σιζόπουλος και Τουντζιαράκης  αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες και το τεχνικό τιμ και τον Βασίλη Ξημέρη.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη είπε αρχικά : «Καλοσωρίζουμε σήμερα στην ομάδα τους νέους παίκτες. Πέρυσι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και τέτοια εποχή είχαμε πει κάποια πράγματα που τα υλοποιήσαμε 100%. Πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, το τεχνικό τιμ σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα που έγινε πέρυσι. Είχα δηλώσει πέρυσι ότι φιλοδοξία δική μου που πιστεύω ότι εκφράζει και το σύνολο των φιλάθλων του ΟΦΗ είναι να βρεθεί η ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που υπάρχουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλοι πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας για να μπορούμε να υπηρετούμε το άθλημα που αγαπούμε αλλά και να το φτάσουμε εκεί που φιλοδοξούμε. Εμείς ως διοίκηση θα βάλουμε ψηλά τον πήχη γιατί όπως σας είπα αυτό είναι το όραμα μου. Δεν είμαι μπασκετικός όμως αγάπησα αυτό το άθλημα, το υπηρετώ και με έχει κερδίσει. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι στην οικογένεια του ΟΦΗ», ανέφερε ο Βασίλης Ξημέρης και συνέχισε:

«Το ποδόσφαιρο είναι ο καθρέπτης του ΟΦΗ όμως το μπάσκετ είναι το δεύτερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο και στον σύλλογο υπάρχουν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να φτάσει εκεί που ανήκει. Όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε για να πετύχουμε κάποια πράγματα. Ξεκίνησαμε από μηδενική βάση, ο Μάνος Ξημέρης οργάνωσε το τμήμα μπάσκετ σε επαγγελματικά επίπεδα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη έκανε κάλεσμα στους φιλάθλους της ομάδας: «πρέπει οι φίλαθλοι του ΟΦΗ, θεωρώ ότι οι φίλαθλοι αδίκησαν πέρυσι τους εαυτούς τους, την ομάδα και τους παίκτες που ίδρωσαν για να την φέρουν εκεί που βρίσκεται. Υπήρχαν λόγοι όμως θεωρώ ότι φέτος είναι η ευκαιρία να συμβαδίσουν αρμονικά όλες οι πτυχές της οικογένειας του ΟΦΗ, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης. Και στο επίπεδο το επικοινωνιακό αλλά και σε επίπεδο οικονομικό. Δύο χρόνια ο Ερασιτέχνης στήριξε την ΠΑΕ αναγνωρίζοντας τις δύσκολες ώρες που περνούσε. Θεωρώ ότι φέτος είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και το τρίπτυχο της οικογένειας, κόσμος ΠΑΕ και Ερασιτέχνης, να προχωρήσει αρμονικά»., ενώ στη συνέχεα έκανε νέο κάλεσμα, αυτή τη φορά σε όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ομάδα:

«Οσον αφορά το μπάσκετ, προχωράμε σε μια ρεαλιστική βάση. Η Α2 κατηγορία είναι η κατηγορία που δίνει αίγλη στο μπάσκετ και θα πρέπει η ομοσπονδία να την στηρίξει. Δεν σημαίνει ότι επειδή υπάρχει κρίση, δεν πρέπει να στηρίξει η ομοσπονδία τις ομάδες. Εγώ κάνω έκκληση και αν υπάρχουν φίλοι που θέλουν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και αν θέλουν να πάρουν και την καρέκλα του προέδρου, είναι ευσπρόδεκτοι. Εμείς προσπαθούμε και ματώνουμε για να είμαστε εντάξει».

Επιπλέον αναφέρθηκε και στις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τα σωματεία της Α2 αναφέροντας : «Θέλω να πω ότι δεν γίνεται η Πολιτεία να οφείλει ένα ποσό που ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ σε όλα τα τμήματα του ΟΦΗ. Άκουσα ότι η Πολιτεία οφείλει 100.000 σε κάθε ομάδα της Α2. Εγώ θα πρωτοστατήσω ώστε να πάρουμε αυτά τα χρήματα. Κάνω ξανά έκκληση στους φίλους του σωματείου να παρευρεθούν ως συνοδοιπόροι στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε η ομάδα μπάσκετ να βρεθεί στην Α1. Θέλω να κάνω μια έκκληση και στους φορείς της πόλης ώστε να βοηθήσουν τον σύλλογο».

Τέλος, ο Βασίλης Ξημέρης στάθηκε στην δυναμική που εκπροσωπεί τον ΟΦΗ  : «Τo μπάσκετ μπορεί να εκπροσωπηθεί στην Κρήτη μέσα από τον ΟΦΗ γιατί διαθέτει δυναμική, κόσμο και τους κατάλληλους ανθρώπους. Αν μπορεί το μπάσκετ να γίνει πετυχημένο στην Κρήτη, αυτό μπορεί να γίνει από τον ΟΦΗ γιατί διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία»

Βλάχος: «Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη»

Με τη σειρά του ο Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: «Θέλω να καλοσωρίσω τα παιδιά που ήρθαν τώρα στην ομάδα αλλά και να ευχηθώ στα παιδιά που κερδίσαμε πέρυσι την άνοδο να έχουν την υγεία τους. Πέρυσι το κλίμα ήταν εξαιρετικό και η επιλογή των παικτών έγινε και βάσει των χαρακτήρων των αθλητών. Όσον αφορά τον στόχο, θέλω να πω ότι επειδή έγιναν έτσι τα πράγματα στην Α2, αν δεν κάνεις φέτος πρωταθλητισμό, κινδυνεύεις να πέσεις. Και το είχαμε δηλώσει ότι στόχος φέτος είναι η παραμονή όμως αν δούμε φως θα βγούμε και παράεξω. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Υπάρχει και το παράδειγμα του Ρεθύμνου που έφτιαξε ομάδα την τελευταία στιγμή και τελικά πήρε την άνοδο. Την υγεία μας να έχουμε και πάνω από όλα, δουλειά».

Από την πλευρά του οι… νεοφερμένοι της ομάδας κράτησαν χαμηλούς τόνους:

Γιώργος Κερασοβίτης

«Εύχομαι μέσα από σκληρή δουλειά να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει».

Δημήτρης Κατιάκος

«Θέλω να έχουμε την υγεία μας και να πετύχουμε τον στόχο που έχει βάλει η ομάδα».

Σταύρος Τουντζιαράκης

«Τα λόγια είναι περιττά, στόχος της ομάδας είναι το καλύτερο και τα υπόλοιπα μέσα στο γήπεδο».

Ανδρέας Σιζόπουλος

«Ο στόχος της ομάδας συμβαδίζει με τα λόγια του προέδρου. Δεν μπορώ να υποσχεθώ αν θα πάρουμε την άνοδο αλλά μπορώ να υποσχεθώ ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Το λόγο πήρε και ο αρχηγός της ομάδας, Αλέξης Μπάρδας αναφέροντας: «Θέλω να είμαστε υγιείς πάνω από όλα και όπως είπα, θέλω να δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο και είναι σημαντικό ότι έχει κλείσει το ρόστερ της ομάδας. Έχουμε μπροστά μας αρκετό καιρό για να δουλέψουμε».