Παύλος: «Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς»

pavlos-giannisΜέσα σε τρία χρόνια ο Διαγόρας Δρυοπιδέων μετρά ισάριθμες ανόδους κι έτσι πλέον είναι έτοιμος να αγωνιστεί για πρώτη στην ιστορία του στις εθνικές κατηγορίες. Ο “αρχιτέκτονας” της ομάδας, Γιάννης Παύλος, μετά από τρία απολύτως επιτυχημένα χρόνια στον σύλλογο του Αιγάλεω θα συνεχίσει να έχει τα ηνία στα χέρια του και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) έκανε έναν απολογισμό των όσων έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα αλλά και για τους νέους στόχους που υπάρχουν.

Αναλυτικά:
Για την πρώτη σεζόν του Διαγόρα στις εθνικές κατηγορίες:
“Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα γιατί κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να βρεθεί από τις τελευταίες κατηγορίες της ΕΣΚΑ στην Γ εθνική. Το ευτύχημα των επιτυχιών της ομάδας είναι ότι κερδίσαμε την αναγνωρισιμότητα από τον μπασκετικό κόσμο και παράλληλα την πιο σωστή οργάνωση του σωματείου μας. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια η ομάδα βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς και έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στις υποδομές της όπου πλέον αριθμεί περισσότερα από 100 παιδιά. Στόχος μας είναι αυτά τα παιδιά σε βάθος χρόνου να βρεθούν και να στελεχώσουν το αντρικό τμήμα. Αναφορικά με την παρθενική μας συμμετοχή στην Γ’ εθνική υπάρχει το οξύμωρο ότι κάθε χρόνο είμαστε νεοφώτιστοι οπότε είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις καταστάσεις”.

Για την συνεργασία του τα τελευταία τρία χρόνια με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων που θα συνεχιστεί για τέταρτη σεζόν:
“Υπάρχει μία άριστη συνεργασία με την διοίκηση. Ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Καλλίλας αλλά κι όλο το Διοικητικό Συμβούλιο μου έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και φροντίζουν να μας παρέχουν ο,τι χρειάζεται ώστε η ομάδα να λειτουργεί άψογα.
Από εκεί και πέρα για κάθε προπονητή είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και χρόνος ώστε να μπορεί να δείξει την δουλειά του. Συνήθως το αποτέλεσμα φαίνεται σε βάθος χρόνου. Στη δική μας ομάδα είναι θετικό ότι τα αποτελέσματα κι οι επιτυχίες ήρθαν πιο γρήγορα κάτι που ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από όλους μας (διοίκηση, προπονητές, αθλητές)”.

Για το ρόστερ που έχει στελεχωθεί:
“Στόχος ήταν να διατηρήσουμε τον βασικό κορμό της ομάδας κι αυτό το καταφέραμε. Από εκεί και πέρα θέλαμε να γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες ώστε η ομάδα μας να παρουσιαστεί όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως το ρόστερ, καθώς υπάρχουν μερικές ελλείψεις, όμως ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε κλείσει σε όλες τις θέσεις”.

Για τους στόχους που υπάρχουν:
“Ο δεύτερος όμιλος της Γ’ εθνικής φαίνεται πως θα είναι αρκετά δυνατός και ίσως δυνατότερος από τους υπόλοιπους. Υπάρχουν ιστορικές και πολύ δυνατές ομάδες, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια και να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή μας στις εθνικές κατηγορίες. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος, όμως έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να είμαστε φιλόδοξοι κι αισιόδοξοι”.