“Περιορίζουν την παρουσία της νέας γενιάς “

Την  προκήρυξη  της ΕΟΚ για την περίοδο 2012-2013 και τον ορό ότι τα σωματεία των  εθνικών  κατηγοριών ( Α2, Β και  Γ ) θα πρέπει να δηλώνουν μόνο 4 αθλητές κάτω των 20 ετών στο ροστερ τους,   σχολίασαν οι προπονητές των δυο κρητικών ομάδων που θα συμμετάσχουν φέτος στην γ Εθνική κατηγορία.

Ο Γιάννης Κόκκινος του Ηροδότου και ο Γιώργος Μακράκης του Εργοτέλη εξέφρασαν την άποψη τους στην εφημερίδα «Πατρίς»  και σύμφωνα με τα λεγόμενα τους τίθενται αντίθετοι με αυτή την απόφαση καθώς οι μικρές κατηγορίες πρέπει να ευνοούν και όχι να περιορίζουν την παρουσία της νέας γενιάς στο γήπεδο.

Γιάννης Κόκκινος:  «Ήταν 100% λάθος της ΕΚΑΣΚ. Αν μια κατηγορία προσφέρεται για παραγωγή παικτών είναι αυτή των ανδρών. Ομάδες που δεν δούλευαν την υποδομή θα ενθαρρυνθούν περισσότερο τώρα και γενικά θα έχουμε ανακύκλωση ίδιων και ίδιων παικτών. Οι ομάδες πλέον πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο με την δουλεία στις υποδομές θα έρθουν αποτελέσματα αλλά και οι παίκτες  που θα βγαίνουν θέλουν να παίζουν στο ανδρικό. Με την απόφαση αυτή αυτό τώρα περιορίζεται».

Γιώργος Μακράκης: « Στο περσυνό τοπικό πρωτάθλημα 8 με 10 αθλητές κάτω των 18 ετών, από ερευνά που έκανα, αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους στο ανδρικό πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει παραγωγή παικτών και ανάπτυξη. Η απελευθέρωση των ηλικιών ή η επιβολή στη δωδεκάδα αθλητών κάτω των 20 ετών δεν έχει μεγάλη σημασία. Σημασία έχει οι ομάδες να καταλάβουν ότι  πρέπει να δουλέψουν στις μικρές κατηγορίες και να δώσουν κίνητρα στα παιδιά να παίξουν. Κι επίσης τα παιδιά να έχουν περισσότερους αγώνες στα πόδια τους . η ΕΣΚΑΝΑ επιβάλλει 1 αθλητή κάτω των 20 ετών στη 5αδα. Αυτό λέει πολλά αλλά και τίποτα . Το σημαντικό είναι ότι οι ομάδες να ακολουθούσουν ένα πρόγραμμα παραγωγής παικτών και η ΕΟΚ τις εθνικές κατηγορίας Β και Γ΄εθνικες να τις χαρακτηρίσουν αναπτυξιακές χωρίς συμβόλαια και άλλα συναφή» .