Περρής: “Γίνεται πολύ καλή προσπάθεια στον Λεύκιππο, νιώθω έτοιμος για την νέα σεζόν…”

Με την απόκτηση του Ανδρέα Περρή, ο Λεύκιππος “βάζει” στη “μηχανή” του έναν φέρελπι αθλητή ο οποίος -αν μη τι άλλο- διαθέτει δυνατότητες προκειμένου να δώσει ακόμη μεγαλύτερη αγωνιστική ποιότητα στο ρόστερ της ομάδας της Ξάνθης. Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Λεύκιππου, ο νεαρός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Νεοκλή Λεμονίδη τον οποίο είχε κόουτς στον ΓΑΣ Κομοτηνή ενώ μίλησε για τις εντυπώσεις του σχετικά με τον σύλλογο της Ξάνθης καθώς και για την σημασία των ατομικών προπονήσεων που ακολουθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συμφωνία του με τον Λεύκιππο: “Είμαι χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στον Λεύκιππο. Πρόκειται για μια νέα ομάδα, η οποία κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια στη γενικότερη περιοχή της Θράκης”.

Για το ότι θα συνεργαστεί ξανά με τον Νεοκλή Λεμονίδη, τον οποίο είχε κόουτς στον ΓΑΣ Κομοτηνή: “Σέβομαι πάρα πολύ τον κόουτς Λεμονίδη. Έχει πολλές γνώσεις στο μπάσκετ και είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Η παρουσία του στην ομάδα ήταν για μένα ένας καταλυτικός παράγοντας προκειμένου να πάρω την απόφαση να αγωνιστώ στον Λεύκιππο. Είμαι σίγουρος ότι όπως συνέβη πέρυσι, έτσι και φέτος, πρόκειται να έχουμε μια καλή συνεργασία. Συνεργαστήκαμε για λίγο χρονικό διάστημα πέρυσι, όμως είχαμε πολύ καλή χημεία”.

Για το ότι “έρχεται” η πρώτη του “γεμάτη” σεζόν (2021-22) στη Β’ Εθνική: “Νιώθω έτοιμος για την νέα σεζόν και πάντα ένιωθα έτοιμος να μπω και να παίξω σε οποιοδήποτε παιχνίδι απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Με την υποστήριξη του κόουτς αλλά και με την προετοιμασία που έχω ακολουθήσει -καθώς ακόμη και στην περίοδο καραντίνας, προπονιόμουν- νιώθω έτοιμος προκειμένου να αναλάβω όποιον ρόλο μου δώσει ο προπονητής”.

Για τις εντυπώσεις του σε ό,τι αφορά τον Λεύκιππο: “Είναι σίγουρα δύσκολο μια ομάδα να ξεκινήσει από το μηδέν (σ.σ. ο Λεύκιππος ιδρύθηκε το 2016) και μετέπειτα να αναδειχτεί στις Εθνικές κατηγορίες. Γενικότερα, στον Λεύκιππο γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από την διοίκηση και φαίνεται πως αυτό αποδίδει καρπούς. Μου έχει δημιουργήσει θετική εντύπωση η ομάδα, με όσα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια”.

Για την εικόνα που σχημάτισε κατά την επίσκεψή του στο γήπεδο “Φίλιππος Αμοιρίδης”: “Το γήπεδο είναι ωραίο και πολύ μεγάλο. Ακόμη και στα αποδυτήρια που βρέθηκα, όλα ήταν πολύ προσεγμένα. Το συγκεκριμένο στάδιο έχει εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου και παρόμοιο γήπεδο δεν υπάρχει στη Θράκη. Επίσης, οι άνθρωποι της ομάδας -οι οποίοι με το που έφτασα στο γήπεδο, αμέσως με ξενάγησαν- ήταν εξαιρετικοί”.

Για τις ατομικές προπονήσεις που ακολουθεί και για την καθημερινότητά του μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας: “Το καλοκαίρι είναι ένα διάστημα κατά το οποίο ένας αθλητής ανεβαίνει επίπεδο… Δουλεύει το σώμα του και προετοιμάζεται για να είναι δυνατός εν όψει της επόμενης σεζόν. Κατά την διάρκεια της σεζόν λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ένας αθλητής δεν έχει τόσο πολύ χρόνο προκειμένου να δουλέψει ατομικά. Οπότε, το καλοκαίρι είναι μια περίοδος για να δουλέψει κάποιος πάνω στα αδύνατα σημεία του και να βελτιωθεί. Με τον κόουτς Λεμονίδη, με τον οποίο κάνουμε ατομικές προπονήσεις, δουλεύουμε και εστιάζουμε σε στοιχεία του παιχνιδιού μου τα οποία μπορούν να βελτιωθούν. Επίσης, τα βάρη είναι πολύ σημαντικά γιατί έτσι προετοιμάζω το σώμα μου για να αντεπεξέλθει σε μια κατηγορία όπως αυτή της Β’ Εθνικής, η οποία είναι σκληρή. Και έχει παίκτες άνδρες… Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα, η καθημερινότητά μου μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας περιλαμβάνει δουλειά…”.