Περρής: «Mπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»

Τριάντα ημέρες πέρασαν, ώστε οι ομάδες να επιστρέψουν στα παρκέ και ο Λεύκιππος Ξάνθης ετοιμάζεται να γυρίσει στους αγωνιστικούς χώρους για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Λίγο πριν το τζάμπολ του αγώνα ο Ανδρέας Περρής μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου, για το συγκεκριμένο παιχνίδι, για τους στόχους της ομάδας αλλά και ότι έχει κάνει σπίτι του όλη την Θράκη.

-Πρώτος αγώνας για το 2022 είναι απέναντι στην παλιά σου ομάδα την ΧΑΝΘ αλλά και τον παλιό σου προπονητή κ. Κεραμέα. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το παιχνίδι;

Πρόκειται για μια καλή και ιστορική ομάδα και που έχει τα δικά της αγωνιστικά στοιχεία και χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να σεβαστούμε και να αντιμετωπίσουμε. Με τον κόουτς Κεραμέα, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ, βρεθήκαμε μαζί στον Ολυμπιακό. Αναφορικά με το παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την αναμέτρηση και να δείξουμε το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο και θεωρώ πως αν το πράξουμε θα πάρουμε την νίκη.

-Βρισκόμαστε λίγες αγωνιστικές πριν την συμπλήρωση του Α’ γύρου. Είσαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία και πως βλέπεις την συνέχεια του πρωταθλήματος;

Στόχος της ομάδας είναι κάθε αγωνιστική να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να φεύγουμε από το γήπεδο με την νίκη. Δεν υπάρχει άλλος στόχος πέρα από αυτό. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος από τις ήττες που έχουμε υποστεί.

-Ο περισσότερος κόσμος σε γνωρίζει ως καλαθοσφαιριστή με σπουδαίες επιτυχίες με τον Ολυμπιακό αλλά και με Παγκόσμιες επιτυχίες σε σχολικά πρωταθλήματα. Λίγοι γνωρίζουν ότι είσαι πολίτης όλης της Θράκης καθώς σχεδόν καθημερινά βρίσκεσαι σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Πράγματι αυτό είναι το πρόγραμμα μου σε καθημερινή βάση και ταξιδεύω σχεδόν όλη την μέρα από την μια άκρη της Θράκης στην άλλη. Η καταγωγή μου, το σπίτι μου είναι στην Κομοτηνή οπότε βρίσκομαι στην μέση της Θράκης. Στην Ξάνθη έρχομαι για τις προπονήσεις και φυσικά για τους αγώνες με τον Λεύκιππο. Στην Αλεξανδρούπολη είμαι φοιτητής της Ιατρικής Σχολής οπότε πρέπει να βρίσκομαι και εκεί οπότε ναι είμαι πολίτης όλης της Θράκης !