Πιανιτζάνι: “Δεν σκεφτόμαστε αυτό που μας λείπει”

Θέλοντας να κάνει μια καινούργια αρχή… προσπερνώντας τη λακκούβα που τόσα χρόνια την κρατεί στην αφάνεια, η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ιταλίας θα παρουσιαστεί στα παρκέ της Λιθουανίας με νέο αλλά εκλεκτό προσωπικό.

Η οργάνωση που δείχνει μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των ιθυνόντων που την θέλουν να ξεπερνά τα προβλήματα της και να ανταπεξέρχεται όσο το δυνατόν καλύτερα σε κάθε ματς που θα βρεθεί στο διάβα της προκειμένου να κατακτήσει τον πολυπόθητο στόχο της.

Oμως, όλα αυτά θα επιβεβαιωθούν μόνο μέσα στο γήπεδο…. Μέχρι τότε οι «ατζούρι» κατάφτασαν σύσσωμοι στο Μιλάνο για την συνέντευξη Τύπου και ντυμένοι ομοιόμορφα μίλησαν για τους στόχου,ς αλλά και την προετοιμασία εν όψει Ευρωμπάσκετ.

Πρώτος μίλησε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι, ο οποίος κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης και είπε τα πράγματα με το όνομα τους: “Η Εθνική ομάδα είναι μία ξεχωριστή στιγμή και να είναι κανείς μέλος της αποτελεί λόγο περηφάνιας. Το συναίσθημα με το οποίο ξεκινάει μία ομάδα για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων είναι πολύ όμορφο.
Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με 24 ομάδες θα είναι πολύ δύσκολο για ένα νεαρό σύνολο όπως το δικό μας. Πιστεύω πως όλοι διαθέτουν το σωστό πνεύμα και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά για να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή την πρόκληση.

Επίσης ο Ιταλός προπονητής ζήτησε από τους παίκτες του να μην έχουν το “αίσθημα κατωτερότητας” μετά από τις συνεχόμενες αποτυχίες των τελευταίων ετών: “Έχουμε και φέτος τον ίδιο ενθουσιασμό με το περσινό καλοκαίρι. Δεν σκεφτόμαστε αυτό που ίσως μας λείπει. Θα προσπαθήσουμε με το παιχνίδι μας να συνεπάρουμε τους αντιπάλους για να μην αισθανόμαστε κατώτεροι από κανέναν”.

Έπειτα το λόγο πήρε ο πάντα καλοντυμένος Ντίνο Μενεγκίν, που αυτή τη φορά επέλεξε να φορέσει το επίσημο μπλουζάκι της Εθνικής Ιταλίας και όχι κοστούμι: “Φοράω αυτό το μπλουζάκι γιατί με ανάγκασε ο Πιανιτζάνι (σ.σ. γέλια). Πάντως, η αλήθεια είναι ότι θέλω περισσότερο από ποτέ να είμαι μέλος της ομάδας που οφείλει να δείξει ότι δεν φοβάται κανέναν και ότι βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων χιλιάδων φιλάθλων που θα μας ακολουθήσουν”.

Φέτος, οι Ιταλοί θα στηρίξουν πολλά στον Αντρέα Μπαρνιάνι, ο οποίος θα ηγηθεί της προσπάθειας των Ιταλών για να επιστρέψουν στο προσκήνιο, ενώ συμμάχους του θα έχει και άλλα αστέρια του ΝΒΑ καθώς και την πήρα παικτών από το εγχώριο πρωτάθλημα.