ethniki_u20_kritiΗ προσθήκη των τριών διεθνών του Ολυμπιακού στις τελευταίες προπονήσεις της εθνικής Νέων Ανδρών δημιουργεί νέα δεδομένα. Για τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Μίσσα θετικά, αφού πλέον η ομάδα γίνεται πιο δυνατή, για την προετοιμασία των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων πιο… “ομιχλώδης”, καθώς πλέον έχει δημιουργηθεί ένα “κακό προηγούμενο”. Και σίγουρα αυτό δεν απασχολεί στην παρούσα φάση τον Μίσσα, ο οποίος εκείνο που ήθελε και συνεχίζει να επιθυμεί είναι ένα ισχυρό σύνολο, προκειμένου να διεκδικήσει η U 20 στην Κρήτη το καλύτερο δυνατό. Τώρα όσον αφορά το έτερο σκέλος, αυτό με το “κακό προηγούμενο” που δημιουργήθηκε, καλό είναι οι ιθύνοντες την ομοσπονδία να φροντίσουν να βρουν λύση και να σταματήσουν το… κακό στη ρίζα του. Διότι σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση μπορεί να εκτραπεί…

Αφήνοντας, πάντως κατά μέρος το τεράστιο θέμα που ‘χει προκύψει με την προσθήκη έστω και την ύστατη ώρα των τριών, ο Κώστας Μίσσας εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι “… η ομάδα είναι πιο δυνατή“, όπως δήλωσε, δίχως πάντως να παραλείψει να σταθεί στα προβλήματα που υπάρχουν με την αργοπορημένη παρουσία τους. “Με την προσθήκη των Αγραβάνη, Παπαπέτρου και Χριστοδούλου είμαστε πλέον όλοι μαζί και σίγουρα η ομάδα είναι πιο δυνατή, αλλά είναι δεδομένο πως θα δώσουμε μάχη με το χρόνο ώστε να προσαρμοστούν τα τρία νέα παιδιά. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τα συστήματα τα οποία πρέπει να μάθουν, αν και οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης ήταν και πέρυσι στην ομάδα και ήδη ξέρουν κάποια πράγματα, οπότε δεν πιστεύω πως θα δυσκολευτούν”, σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής, θέτοντας παράλληλα και τους στόχους.

“Μπορεί στο μυαλό μας να έχουμε τον πήχη ψηλά γιατί έτσι πρέπει και γιατί έχουμε καλή ομάδα. Από την άλλη πλευρά όμως επειδή ξέρουμε και τις υπόλοιπες ομάδες, υπάρχουν έξι επτά ομάδες που είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι γιατί κάθε παιχνίδι είναι τελείως ξεχωριστό και μη ξεχνάμε ότι στον όμιλό μας υπάρχουν η Λιθουανία που στη συγκεκριμένη ηλικία πέρυσι πήρε μετάλλιο και η Λετονία που ήταν στην τετράδα, ενώ εμείς ήμασταν δωδέκατοι. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα επίπεδα των ομάδων και το δικό μας και για αυτό είμαστε πολύ προσγειωμένοι.Θέλει πάρα πολλή δουλειά γιατί οι παίκτες είναι παίκτες και δεν αλλάζουν από τη μία χρονιά την άλλη. Το τουρνουά δεν είναι επιπέδου νέων ανδρών, είναι ανδρών και αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο και φυσικά περιμένουμε και τη στήριξη του κόσμου που ξέρω ότι αγαπά το μπάσκετ και ειδικά για αυτά τα νέα παιδιά που χρειάζονται ψυχολογική τόνωση για να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθειά μας όπως γίνεται σε κάθε διοργάνωση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη”.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Διαμαντάκος, δήλωσε: “Μπαίνουμε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας . Θεωρώ πως έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και τώρα με την προσθήκη των τριών παιδιών πιστεύω πως είμαστε ακόμη πιο δυνατοί. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Σίγουρα το ότι θα αγωνιστούμε στην χώρα μας μας δίνει ένα εξτρά κίνητρο. Είναι ενθαρρυντικό το ότι θα έχουμε τον κόσμο μας που θα μας εμψυχώνει. Το όπλο αυτής ομάδας είναι η πολύ καλή συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα”.