Με δέκα ομάδες θα παραμείνει όπως φαίνεται ο 2ος όμιλος νότου μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση του Α’ γύρου. Η απόφαση του πρόεδρου του συλλόγου Βαγγέλη Πλεξουσάκη να αποχωρήσει από το αντρικό τμήμα φαίνεται πως υποχρεώνει και το σύλλογο να αποχαιρετήσει τις εθνικές κατηγορίες. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της «patris.gr» αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να μεταπείσουν τον ισχυρό άντρα να συνεχίσει στο ανδρικό τμήμα και γενικά να μην αποχωρήσει από τον σύλλογο χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

«Έχω κουραστεί δεν αντέχω άλλο. Κάνω χρόνια τώρα τον έφορο, τον φροντιστή έως και τον πρόεδρο στον σύλλογο χωρίς βοήθεια τα τελευταία χρόνια», φέρεται να είπε και μόλις είδε παιδιά του εφηβικού τμήματος να φορούν μπλουζάκια που έγραφαν “Βαγγέλη, ευχαριστούμε για όλα. Μην μας αφήνεις” . Πάντως αποφάσισε να συνεχίσει να “εργάζεται” για τα μικρά τμήματα.

Οριστική είναι και η αποχώρηση του προπονητή της ομάδας της Κρήτης Μαρίνου Γαϊτανάκη, ο οποίος δήλωσε: «Παραιτήθηκα κι εγώ από τη θέση του προπονητή διότι δεν μπορώ να παλεύω μόνος μου, μιας και ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης αποχώρησε από την ομάδα. Είναι πολύ κρίμα που γίνεται αυτό».
Το μόνο που απομένει πια εφόσον δεν βρεθεί από μηχανής Θεού λύση είναι η Ιεράπετρα να δηλώσει και επίσημα την αποχώρηση της από το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.