Ποιά συγχώνευση;… Ο Ηρακλής πάει για Β’ εθνική

Η εποχή ενδείκνυται για… σενάρια. Το θέμα, βέβαια, είναι εάν αυτά μπορούν να έχουν βάση και να μπορούν να “σταθούν”. Κι όπως αποδεικνύεται το σενάριο που κυκλοφόρησε στα μπασκετικά στέκια, περί επικείμενης συγχώνευσης μεταξύ του Ηρακλή με τον Πανελλήνιο με την εξαγορά από την πλευρά των Θεσσαλονικέων του ΑΦΜ των “ολυμπιονικών”, δεν ευσταθεί. Τόσο διότι οι “ολυμπιονίκες” δεν εξετάζουν τέτοιο στόρι, όσο – και κυρίως – διότι στον Ηρακλή προετοιμάζονται για να παίξουν στη Β’ εθνική!!!

“Αυτά τα σενάρια είναι στη σφαίρα της φαντασίας”, σχολίασε στο infobasket.gr ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής Μάκης Σαρλής, προσθέτοντας: “Εμείς εδώ δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε, όχι να εξαγοράσουμε το ΑΦΜ του Πανελληνίου! Στην παρούσα φάση εκείνο που περιμένουμε είναι να γίνει η ΓΣ του ερασιτέχνη Ηρακλή, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο και να δούμε τι θα κάνει ο σύλλογος. Όχι, βέβαια, ότι μπορεί να κάνει και πολλά, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί ο Ηρακλής ν’ αγωνιστεί στην Α2 με τις παρούσες συνθήκες, οπότε ετοιμαζόμαστε για τη Β’ εθνική”.
Οι Θεσσαλονικείς, βέβαια, θα εύχονταν να είχαν κι εκείνοι την… τύχη της ΑΕΚ και της συνεργασίας με την ΑΕΚ Άργους, αλλά όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΑΕ “… δυστυχώς εμείς δεν σταθήκαμε τόσο τυχεροί. Μακάρι να ερχόταν ο… θείος απ’ την Αμερική και ο Ηρακλής να μπορούσε να σωθεί! Αλλά δεν πειράζει, θα φροντίσουμε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να έχουμε βάλει τις σωστές βάσεις για να επιστρέψει ο Ηρακλής εκεί που αξίζει”…

Εκτός, βέβαια, απ’ τον Ηρακλή και στον Πανελλήνιο όχι μόνο δεν επιβεβαιώνουν τα σενάρια περί συγχώνευσης, αλλά οι “ολυμπιονίκες” επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει μία τέτοιου είδους συγχώνευση. “Το ΑΦΜ δεν μπορεί να πουληθεί ή, να μεταβιβαστεί σε κανέναν κι αυτό το είδαν όλοι και στην περίπτωση της Καβάλας στο ποδόσφαιρο και της προσπάθειας που πήγε να γίνει με τον Ηρακλή. Δεν προχώρησε κι όλα άλλαξαν στην πορεία”, είναι η ξεκάθαρη θέση στελεχών του Πανελληνίου, που θεωρούν ότι αυτού του είδους τα σενάρια μόνο καλό δεν κάνουν στην παρούσα φάση. “Τη μία μέρα μας στέλνουν στη Λάρισα, την άλλη στη Θεσσαλονίκη, να δούμε που αλλού θα μας στείλουν”, προσθέτουν, τονίζοντας ότι ο Πανελλήνιος βρίσκεται στην παρούσα φάση σε διαπραγματεύσεις με δύο-τρεις ανθρώπους για το μέλλον της ομάδας, έχοντας πάντα το ΑΦΜ τους και το όνομα Πανελλήνιος και το μόνο που ψάχνουν είναι η έδρα της ομάδας στη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Α1, δίχως να συγχωνεύονται ή, να… ξεπουλάνε σε κανέναν την ιστορία τους.