Ποιος τελικά θα επιβιώσει;

Μια ανάσα από τον τίτλο της πρωταθλήτριας είναι η Νίκη Βόλου αφού αγωνίζεται με την Αξιούπολη εντός έδρας και μόνο με… θαύμα μπορεί να χάσει και να καρδιοχτυπήσει. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχει και το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με τον Αμπελώνα.

Η ομάδα της Λάρισας υποδέχεται τον Αετό Κιλκίς που είτε θα «πετάξει» και θα ξαποστάσει σε ασφαλές έδαφος ή θα… «σπάσει» τα φτερά του στις δυσκολίες της αναμέτρησης. Δεν έχει στα υπέρ του καμία ισοβαθμία κόντρα στους συνδιεκδικητές της… επιβίωσης μόνο το κίνητρο. Μπορούν να τον σώσουν μόνο δύο συνεχόμενες νίκες όσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για τη παραμονή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα… χάος!!!

Αν σωθεί ο Απόλλων Καλαμαριάς στη Β΄(κάτι που όλοι οι Βόρειοι ελπίζουν) και πέσει τελικά το Αιγάλεω τότε η γραμμή ασφαλείας είναι από την όγδοη θέση και πάνω, αλλιώς…  η μπάλα του υποβιβασμού θα πάρει μαζί του και τον επόμενο (με αγώνα μπαράζ). Μακάμπη και Αιγινιακός είναι από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής όχι τόσο για το ποιος θα πάρει μεταξύ τους το προβάδισμα(η διαφορά του πρώτου αγώνα υπέρ του Αιγινίου απίθανο να απειληθεί)αλλά για τη συνολική συγκομιδή αφού είμαστε μόλις δύο στροφές πριν το τέλος.

Για τους Θεσσαλονικείς η νίκη είναι η μόνη επιλογή. Έχουν στα υπέρ τους τις ισοβαθμίες με Αετό Κιλκίς και Κρύα Βρύση αλλά έχουν και έναν βαθμό λιγότερο (δύο με Κρύα Βρύση).

Η Κρύα Βρύση ελπίζει να… «παγώσει» το παιχνίδι του Άργους Ορεστικού και όχι η ίδια από την έκβαση της αναμέτρησης.
Αντίθετα με όλο τον… πανικό της επιβίωσης Ηρακλής Κοζάνης με τον Φοίνικα Λάρισας θα μπορέσουν να απολαύσουν το μεταξύ τους παιχνίδι για μια καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα όπως και η Μεταμόρφωση Βόλου με τον Πρωτέα Γρεβενών και η Έδεσσα με την Επανομή.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Μ. Αλέξανδρος Κρ. Βρύσης – Αργος Ορεστικό (Κρ. Βρύσης, 18:00)
Μακαμπή – Αιγινιακός (  ΕΑΚ Σταυρούπολη, 18:00)
Πρωτέας Γρεβενών – Μεταμόρφωση Βόλου (Γρεβενών, 18:00)
Πανεδεσσαϊκός – Αριστοτέλης Επαν.  (Εδεσσας, 18:00)
Νίκη Βόλου – Αλεξ. Αξιούπολης (Ν. Ιωνίας Μσγνησίας, 18:00)
Αμπελώνας – Αετός Κιλκίς (Αμπελώνα, 18:00)
Ηρακλής Κοζάνης – Φοίνικας Λάρισας   (Κοζάνης, 18:00)