Πολέμης: «Σαν να μην έφυγα…»

Ο Ανδρέας Πολέμης επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα στον πάγκο του Φάρου Κερατσινίου και ο έμπειρος προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το νέο πέρασμά του και τους στόχους του για το υπόλοιπο της σεζόν

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή του στον Φάρο:

«Ουσιαστικά είναι σαν να μην έφυγα. Όταν αποχώρησα πέρσι υπήρχαν αμοιβαία καλά συναισθήματα με την ομάδα. Η απόφαση να σταματήσω από το μπάσκετ είχε καθαρά προσωπικό χαρακτήρα, καθώς το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια στους πάγκους τιμωρήθηκα με κλόνισε. Η ζωή μου, όμως με κρατάει συνδεδεμένο συναισθηματικά με αυτό το άθλημα. Μπορεί ως προπονητής να μην έχω ιδιαίτερες φιλοδοξίες να πάω σε μεγαλύτερες κατηγορίες εξαιτίας των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, εντούτοις το μπάσκετ είναι μέρος της ζωής μου».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας:

«Υπήρχε μία βάση παιδιών που έμειναν από πέρσι και εμπλουτίστηκε με κάποιους ακόμα. Ο Κώστας Σορώτος, ο οποίος ήταν ο προπονητής τον γνωρίζω καλά και τον εκτιμώ ιδιαίτερα, καθώς από μικροί μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά. Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει μία πολύ καλή πορεία, όμως για διάφορους λόγους η συνεργασία του Φάρου με τον Κώστα σταμάτησε. Οι άνθρωποι του Φάρου με προσέγγισαν και θεώρησα ότι σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα έπρεπε να επανέλθει κι έτσι έκανα. Με κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών και της διοίκησης οπότε πήρα την απόφαση να σηκώσω και πάλι τα μανίκια».

Για το ρόστερ που υπάρχει:

«Θεωρώ ότι πραγματικά υπάρχει ένα πολύ καλό ρόστερ. Αδυναμίες σίγουρα υπάρχουν, όμως η ομάδα είναι μέσα στις 2-3 διεκδικήτριες της ανόδου. Υπάρχει μία μίξη παλιών και νέων παικτών με διάθεση. Βοηθάει πολύ το γεγονός ότι η διοίκηση είναι κοντά μας, έχουμε δικό μας γήπεδο και εκπροσωπούμε ένα σημαντικό δήμο όπως είναι αυτός του Κερατσινίου. Γενικά θεωρώ ότι υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για να πάει ο Φάρος ψηλότερα».

Για την πρόκριση στο Φάιναλ 4 του Κύπελλου ΕΣΚΑΝΑ και τους στόχους που υπάρχουν:

«Πρόπερσι είχαμε κατακτήσει το κύπελλο. Θεωρώ ότι Ιωνικός και Πόλις που είναι οι ομάδες της Γ’ εθνικής έχουμε τις ικανότητες να τους κοντράρουμε. Ο στόχος της πρόκρισης στο Φάιναλ 4 επετεύχθη και πλέον έχοντας φτάσει στην τελική τετράδα έχουμε 25% πιθανότητες να το κατακτήσουμε και θα το διεκδικήσουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».