Πολυτάρχου: «Όλα για τον Γιώργο Αμερικάνο»

ÅÓÐÅÑÏÓ - ÁÅÊΣτον Γιώργο Αμερικάνο, που απεβίωσε πρόσφατα, αφιέρωσε τη νίκη επί του ΟΦΗ ο Μιχάλης Πολυτάρχου μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Μιχάλη, το σκορ δείχνει μία άνετη νίκη επί του ΟΦΗ. Ποια στοιχεία την έκαναν να φαίνεται εύκολη;

Νομίζω ότι λειτουργήσαμε σωστά στην άμυνα. Ήταν κάτι που συζητούσαμε όλη την εβδομάδα. Βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που μας έλεγαν οι προπονητές και πήραμε τη νίκη.

Πως ήταν η εβδομάδα που πέρασε για σας; Είχατε στο μυαλό σας συνεχώς την απώλεια του Γιώργου Αμερικάνου και θέλατε να παίξετε και γι’ αυτόν;

Η αλήθεια είναι, ότι είχαμε συνεχώς στο μυαλό μας τον Γιώργο Αμερικάνο και του αφιερώνουμε τη νίκη. Όσες νίκες κάνουμε θα του τις αφιερώσουμε, όπως και το πρωτάθλημα αν καταφέρουμε να το πάρουμε. Είναι ότι λιγότερο μπορούμε να κάνουμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν προσέφερε πολλά μόνο στην ΑΕΚ αλλά γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ.

Πολλοί υποστηρίζουν, ότι η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Πιστεύεις ότι την επόμενη σεζόν θα βρίσκεστε στην Α1;

Όλοι έχουμε καταλάβει σε ποια ομάδα βρισκόμαστε. Όλοι θέλουμε να επιστρέψει η ομάδα στην Α1. Άλλωστε, εκεί αξίζει η ΑΕΚ να βρίσκεται. Αν συνεχίσουμε έτσι, με πολλή δουλειά και χαμηλά το κεφάλι, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Η ΑΕΚ είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία. Ο κόσμος δεν την έχει εγκαταλείψει και είναι συνέχεια στο πλευρό σας. Πόσο σημαντική είναι για σας η παρουσία των φιλάθλων σε κάθε παιχνίδι.

Χωρίς τον κόσμο της, η ΑΕΚ πιστεύω δεν θα υπήρχε. Είναι σαν να παίζουμε με παίκτη παραπάνω. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έχουν φοβερή δύναμη και τους θέλουμε πάντα κοντά μας.

Τώρα ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με το Παγκράτι. Θεωρείς ότι αν παίξετε όπως και στο Ηράκλειο, δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα;

Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο παιχνίδι. Νομίζω ότι αν παίξουμε το ίδιο καλά στην άμυνα και κάνουμε αυτά που μας λένε οι προπονητές μας, θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Η άμυνα δίνει τις νίκες και όχι η επίθεση.