Πρίντεζης: «Δεν έχει να κάνει με χρώματα η Εθνική»

printezisΔεύτερη φάση προετοιμασίας, επιστροφή στην Αθήνα, προπονήσεις στο ΟΑΚΑ και σταδιακά αυτά που ο Φώτης Κατσικάρης είχε στο μυαλό του, παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από την καθημερινή δουλειά, με τα πρώτα φιλικά να έρχονται την επόμενη εβδομάδα. Ο Γιώργος Πρίντεζης, έχει ξαναζήσει αυτή τη «ρουτίνα», ξέρει πώς λειτουργούν τα πράγματα και περιμένει τη συνέχεια χωρίς μεγάλα λόγια.

«Δουλεύουμε πολύ καλά. Χτίζεται μια ομάδα με αρχές, ο καθένας ξέρει το ρόλο του και μέχρι στιγμής πηγαίνουμε πολύ καλά. Μην ξεχνάμε όμως ότι μπροστά μας έχουμε ένα θεσμό όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου μετά την πρώτη φάση όλοι οι αγώνες είναι νοκ άουτ. Εκεί λοιπόν χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση, γιατί η επιτυχία από την αποτυχία ίσως να είναι καθαρά θέμα ημέρας ή τύχης».

-Με την εμπειρία που πλέον έχεις, πώς βλέπεις τη δουλειά που έχετε κάνει ως τώρα και τις δυνατότητες της ομάδας;
«Επειδή είχα και επιτυχίες και αποτυχίες στη ζωή μου, ξέρω πως όλα κρίνονται βάσει αποτελέσματος. Κακά τα ψέματα. Ότι κι αν γίνεται μέχρι στιγμής, αν στο τέλος φτάσουμε να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία και πάρουμε μια καλή θέση, όλοι θα λέμε για το πόσο καλά ήταν κάποια πράγματα που κάναμε και όλα θα είναι θετικά. Αν αποτύχουμε ή αν στα νοκ άουτ παιχνίδια δεν καταφέρουμε να παρουσιαστούμε καλοί και δεν καταφέρουμε να περάσουμε στην οχτάδα ή στους τέσσερις, θα θυμόμαστε τα αρνητικά και θα μιλάμε για αποτυχία. Οπότε, ας περιμένουμε να δούμε».

-Σιγά σιγά στο προσκήνιο θα έρθουν και οι φιλικοί αγώνες, που σίγουρα θα αλλάξουν λίγο αυτή τη ρουτίνα που τώρα έχετε. Πόσο πολύ τα περιμένετε;
«Τα φιλικά σου δείχνουν πού βρίσκεσαι. Προσπαθείς να βγάλεις πράγματα που έχεις κάνει στις προπονήσεις, να τρέξεις, να ξεμπλοκάρεις λίγο. Στις προπονήσεις χτίζεις, αλλά από ένα σημείο και ύστερα θες κάτι διαφορετικό. Θέλει να δεις τι έχεις κάνει, να τρέξεις, να βγάλεις ενέργεια, να κάνεις ένα βήμα ακόμη».

-Γιατί είσαι εδώ, ενώ θα μπορούσες για παράδειγμα να είσαι στη Σύρο και να κάνεις τις διακοπές σου; 
«Κοίτα… Σίγουρα και η ξεκούραση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για κάθε αθλητή. Και ιδιαίτερα όπως έχουν γίνει τα πράγματα με τόσους αγώνες μέσα στη χρονιά. Αλλά μου αρέσει και είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ, γιατί η Εθνική Ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις. Τιμάς το εθνόσημο και την πατρίδα που σε βλέπει. Δεν έχει να κάνει ούτε με χρώματα, ούτε με Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό, ούτε με τίποτα άλλο! Όταν ερχόμαστε εδώ, μπορεί να εκπροσωπούμε ένα σωματείο, αλλά κυρίως εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Και αυτό είναι μεγάλη τιμή».