Πρίφτης: «Απρόβλεπτο το Πουέρτο Ρίκο»

Το Πουέρτο Ρίκο σκέφτεται από χθες κιόλας η Εθνική, αφού σε περίπτωση νίκης στον αυριανό αγώνα (3:00, ξημερώματα Πέμπτης), ο δρόμος ανοίγει διάπλατα για το Λονδίνο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Το Πουέρτο Ρίκο είναι ομάδα με πληρότητα, βαθύ ρόστερ και ορισμένες πολύ έντονες προσωπικότητες, ειδικά στις θέσεις των γκαρντ. Είναι επίσης μια ομάδα που αγωνίζεται πάντα με μια ιδιαίτερη ψυχολογία κι ένα δικό της ταμπεραμέντο, το οποίο τους κάνει και λίγο απρόβλεπτους και ανεβάζει τον συντελεστή δυσκολίας στην οποιαδήποτε τακτική θα θέλουμε να εφαρμόσουμε» ανέφερε για τον επόμενο αντίπαλο της Ελλάδας ο Δημήτρης Πρίφτης, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα δύο αστέρια του Πουέρτο Ρίκο, τον Κάρλος Αρόγιο και τον Χοσέ Χουάν Μπαρέα.

«Το μεγαλύτερο μέρος τους παιχνιδιού τους περιστρέφεται γύρω από τον Μπαρέα και τον Αρόγιο, που επιχειρούν συνέχεια να δημιουργούν καταστάσεις στο ανοιχτό γήπεδο και να δώσουν έναν ρυθμό που τους βολεύει. Ο μεν Μπαρέα είναι περισσότερο δημιουργικός κι αυτό τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο, γιατί παίζει με δύο διαστάσεις, της δημιουργίας και της εκτέλεσης. Ο δε Αρόγιο, είναι περισσότερο εκτελεστικός, με έφεση στο σκοράρισμα.

Από κει και πέρα, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στους δύο ψηλούς, τον Σαντιάγκο και τον Ράμος, που είναι μεγάλα κορμιά, με έφεση στο λόου ποστ παιχνίδι και παρουσία στο επιθετικό ριμπάουντ. Και σε ένα τρίτο επίπεδο, υπάρχουν κάποιοι καλοί σουτέρ που πλαισιώνουν αυτή την ομάδα, όπως ο Γκαλίντο, ο Χουέρτας και ο Σάντσες. Γι αυτό είναι που σημαντικό να επέμβουμε στο ποσοστό τους και να μην τους δώσουμε ανοιχτά σουτ», ολοκλήρωσε ο ασίσταντ κόουτς της Εθνικής.

Το σημερινό πρόγραμμα:

(3ος Όμιλος) Κορέα-Δομινικανή Δημοκρατία 18:30
(4ος Όμιλος) ΠΓΔΜ-Νέα Ζηλανδία 21:00
(1ος Όμιλος) Ιορδανία-Πουέρτο Ρίκο 00:30
(2ος Όμιλος) Βενεζουέλα-Λιθουανία 03:00