Πρίφτης: «Σε 8 μέρες θα είναι έτοιμος ο Φώτσης»

Την πρώτη της προπόνηση εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά έκανε το απόγευμα της Δευτέρας, η Εθνική Ανδρών στο ΟΑΚΑ. Απόντες ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, καθώς και οι Νίκος Ζήσης, Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Μπουρούσης και Νικ Καλάθης. Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τις ιδιαιτερότητες της φετινής προετοιμασίας.

«Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, αλλά αντίπαλός μας. Η Εθνική πρέπει να προλάβει, δεν γίνεται να μην προλάβει. Πρέπει να διαχειριστούμε πολλά πράγματα, όπως την ψυχολογική και σωματική κούραση των παικτών. Δεν υπάρχει χρόνος για προετοιμασία, αλλά μιλάμε κατευθείαν για δουλειά στην τακτική. Είναι μια ιδιαιτερότητα ότι λείπει ο προπονητής και κάποια παιδιά που έχουν υποχρεώσεις», τόνισε.

Αναφορικά με την απουσία του Νικ Καλάθη, είπε: «Είχαμε πει ότι στις 11 Ιουνίου έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ. Η επίσημη ενημέρωση που έχω είναι πως είχε ένα πρόβλημα με τις πτήσεις του. Είναι κάτι που η ομοσπονδία προσπαθεί να το λύσει. Όπως μου είπαν, θα έρθει το συντομότερο δυνατό».

Όσο για τον τραυματισμό του Αντώνη Φώτση, δήλωσε: «Μίλησα με τον συμπαίκτη του, τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος μου είπε πως έχει ένα διάστρεμμα που δεν είναι ούτε ελαφρύ, ούτε βαρύ. Σε 6-8 μέρες θα είναι έτοιμος. Δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα».