Προβάδισμα ανόδου σε Αμαλιάδα, επικίνδυνη αποστολή η Καβάλα

dak-amaliadasΔύο ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστική της Α2. Στην Αμαλιάδα, ο Κόροιβος θα παλέψει για την άνοδο απέναντι στο Ψυχικό, ενώ η Καβάλα θα βρεθεί στο Μετς για να αντιμετωπίσει τη πιο φορμαρισμένη ομάδα. Από εκεί και μετά, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ματς σε Ιβανώφειο, Ζωγράφου και Βέροια.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ ( Ιβανώφειο, 17:00)

Μετά την ήττα στην Τρίπολη, ο Ηρακλής επιστρέφει στο Ιβανώφειο με μοναδικό στόχο να κρατήσει απόρθητη την έδρα  και να διατηρηθεί στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Οι Ικαροι όμως πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη με… άγριες διαθέσεις καθώς «καίγονται» για βαθμούς καθώς πρέπει να διατηρηθούν κοντά με τα απάνω … πατώματα για να συνεχίσουν να κυνηγούν με ελπίδες την παραμονή.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (ΔΑΚ Βέροιας, 17:00)

Τα σημάδια ανάκαμψης του Φίλιππου, μετά και το «διπλό» της περασμένης αγωνιστικής είναι πλέον αισθητά. Η ομάδα της Βέροιας θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και απέναντι στον Αρκαδικό να πάρει την Τρίτη συνεχόμενη νίκη του ώστε να ανέβει ακόμα περισσότερο βαθμολογικά και παράλληλα να νικήσει έναν αντίπαλο από τον οποίο φέτος έχει ηττηθεί δύο φορές. Από την άλλη, ο Αρκαδικός θέλει να κάνει το τρία στα τρία απέναντι στο Φίλιππο και να φύγει με τη νίκη που θα τον απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις.

ΑΕΚ –  ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Ζωφριά, 17:00)

Εχει αποδείξει, μέχρι τώρα, ότι είναι η κυρίαρχος του πρωταθλήματος και απέναντι στον Ερμή, η ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα που θα την διατηρήσουν τον… αέρα της κορυφής. Ο Ερμής έχει δείξει ότι πολεμά κάθε ματς όσο δύσκολο και αν είναι. Στη Ζωφριά θα παλέψει για το καλύτερο και να κάνει την έκπληξη της αγωνιστικής.

ΟΦΗ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Βαρδονογιάννειο, 17:00)

Μετά από δύο αγωνιστικές, ο ΟΦΗ θέλει πάση θυσία τη νίκη που θα του δώσει βαθμολογική ανάσα.  Για τους κρητικούς το ματς είχε χαρακτήρα τελικού, η βαθμολογική θέση του αντιπάλου δεν τους ξεγελά καθώς ξέρουν πως το ματς θέλει προσοχή ώστε να πάρουν τους δύο βαθμούς και βρεθούν σε πιο ασφαλή θέση.  Ωστόσο, η Αγία Παρασκευή δεν αναμένεται να πέσει αμαχητί, καθώς θα παλέψει για να κάνει τη διαφορά.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΚΑΒΑΛΑ ( Μετς, 17:00)

Για ακόμα ένα Σάββατο, το Παγκράτι θα προσπαθήσει να «τρελάνει» κόσμο και μέσα στο σπίτι του, να πάρει ακόμα την Τρίτη σερί νίκη της. Η ομάδα με τον καλύτερο ρυθμό στο πρωτάθλημα έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της θα επιδιώξει να πάρει σπουδαία νίκη απέναντι σ΄έναν διεκδικητή ανόδου  Κάτι τέτοιο όμως η Καβάλα δεν θέλει καν να σκέφτεται καθώς αν θέλει να συνεχίσει να διεκδικεί την άνοδο δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το «διπλό».

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΨΥΧΙΚΟ (Αμαλιάδας, 17:00)

Ολα ή… τίποτα!Ένα ματς στο οποίο ο νικητής θα έχει τα προβάδισμα ανόδου. Κι οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο, άρα και οι δύο θέλουν εξίσου τη νίκη. Ο Κόροιβος εκτός από το αβαντάζ του κόσμου,  ο οποίος αναμένεται να δώσει ισχυρό «παρών», έχει και ρυθμό και ψυχολογία. Σε αντίθεση με το Ψυχικό που εκτός από τις απρόσμενες ήττες έχει και προβλήματα απουσιών. Θα μπορέσει η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση; Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε λήξει υπέρ του Ψυχικού με 76-71.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ (Ζωγράφου, 17:00)

Μετά το σούπερ «διπλό» της περασμένης αγωνιστικής ο Φιλαθλητικός θα επιδιώξει να πάρει ακόμα μία νίκη που θα του δώσει… αέρα τριών βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κάτι ανάλογο όμως θέλει και το Λαύριο, το οποίο θα προσπαθήσει να ρεφάρει  την εντός έδρας ήττα του περασμένου Σαββάτου και με τη νίκη αυτή να ανέβει πιο ψηλά στη βαθμολογία.