Προβάδισμα για την Α2 πήρε η Γέφυρα…

Σ’ ένα παιχνίδι με εναλλαγές συναισθημάτων, με διακυμάνσεις στο σκορ, με πάθος και πολλές φορές αρκετά νεύρα, η Γέφυρα ήταν εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος και έχει πλέον τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που κάποια ομάδα της Α2 δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε στο Βόλο τη ΦΕΑ με 84-75 στον αγώνα κατάταξης και πανηγύρισε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να της επιτρέψει να βρεθεί στην Α2, έστω και διά… της πλαγίας οδού. Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη παρότι βρέθηκε κάμποσες φορές στα… σχοινιά, έβγαλε στο παρκέ τον πλουραλισμό της, το “καθαρό” μυαλό και την εμπειρία της και ανέτρεψε το σκηνικό.

Από το… κυνήγι στο σκορ, μ’ ένα σερί 0-12 στο τέλος της τρίτης περιόδου και στα πρώτα λεπτά της τελευταίας, έφερε τα πάνω-κάτω, πήρε τα ηνία (62-68) κι έβαλε τις βάσεις της νίκης. Η ΦΕΑ που για τρία δεκάλεπτα έδειχνε να έχει βρει το τέμπο που θα την οδηγούσε στο πλεονέκτημα που έψαχνε, έχασε τον… προσανατολισμό της. Έχασε πολλές μάχες στους “αιθέρες”, επέλεξε τα τρίποντα για να “σκοτώσει” την αντίπαλη άμυνα, αλλά αυτό αποδείχθηκε “μπούμεραγκ”, καθώς τα σουτ από τα 6.75 δεν βρήκαν στόχο όταν τα ήθελαν οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά.

Με τη Γέφυρα να βρίσκει στο πρόσωπο του Μπρόζου τον άνθρωπο που “σκότωσε” το όνειρο της ΦΕΑ, ενώ στο τέλος κατόρθωσε ν’ ανοίξει τη διαφορά, εκμεταλλευόμενη τον εκνευρισμό των αντιπάλων της, που είχε σαν συνέπεια να χρεωθούν με δύο τεχνικές ποινές και από τη γραμμή των βολών να διαμορφωθεί το τελικό 84-75.

Το φύλλο αγώνα
ΦΕΑ – ΓΕΦΥΡΑ 75-84
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-10, 46-39, 60-57, 75-84
Διαιτητές: Σταματόπουλος, Δόλγυρας, Γιαννούλης
ΦΕΑ (Καρατζάς): Γιαννόπουλος 1, Καραλευθέρης 19 (5), Στεργιάκης 26 (2), Κοντός 2, Ζήρος 2, Λίτσος 10 (2), Μπίγγος, Καραχάλιος 10, Γεωργοπαπαδάκος 5 (1).
ΓΕΦΥΡΑ (Χατζηκυριακίδης): Κελεσίδης 2, Μπρόζος 20 (1), Σαββίδης 9 (3), Χατζηκυριακίδης 20 (4), Μπένας 19 (1), Καλαϊτζίδης 3 (1), Ευσταθιάδης, Καλογιαννίδης 11.