«Προβλέπεται δύσκολη χρονιά, αλλά και πιο όμορφη…»

Σήμερα το μεσημέρι έγιναν στο ξενοδοχείο Caravel οι καθιερωμένες κληρώσεις όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς και του κυπέλλου Ελλάδας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν οι απονομές για την περσινή σεζόν (Α2: Ν. Κηφισιά, Αίολος Τρικάλων, Φιλαθλητικός, Β’ ΕΘΝΙΚΗ: Ψυχικό, Φίλιππος Βέροιας, Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Πόλις Καλλιθέας, Λιβαδειά, Αργοναύτης, Πευκοχώρι), ενώ ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο Β’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων, Αριστείδης Γολέμης προλόγισαν τη νέα χρονιά, μιλώντας επίσης και για την προσπάθεια της Εθνικής ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

«Μια καινούργια αγωνιστική περίοδος αρχίζει. Εύχομαι πρώτα από όλα υγεία και καλή διαδρομή στις ομάδες μας. Το βασικό μας πρόβλημα ο χρόνος… Θα είναι πολύ δύσκολος από οικονομικής πλευράς, αλλά θα προσπαθήσουμε μαζί να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την υποχρέωση. Θα πρέπει καταλάβουμε πως τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο και πως πρέπει να απομακρύνουμε αυτούς έρχονται για να δημιουργήσουν επεισόδια, γιατί διώχνουν και τους υγιείς φιλάθλους. Καλή επιτυχία σε όλους» είπε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

«Σας καλωσορίζω στο ξεκίνημα μιας καινούργιας χρονιάς. Προβλέπεται δύσκολη λόγω των οικονομικών καταστάσεων, αλλά και πιο όμορφη και πιο ανταγωνιστική από πλευράς άθλησης, σωματείων και παραγόντων. Τα σωματεία ανανεώνονται παρά δυσκολίες και με την βοήθεια της ομοσπονδίας θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα. Πρέπει να απομακρύνουμε τους ανθρώπους που κάνουν ζημιά αθλητισμό. Πρέπει να στηριχθούμε σε υγιείς φιλάθλους. Έτσι θα έρθουν τα καλό αποτελέσματα… Πρέπει να περνάμε καλά είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε στο γήπεδο. Πάνω από όλα πρέπει να προσελκύσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο μπάσκετ. Καλή χρονιά με υγεία και επιτυχία σε όλους» δήλωσε από τη μεριά του ο Αριστείδης Γολέμης.

«Η Εθνική φεύγει την Κυριακή για ένα δύσκολο Ευρωμπάσκετ. Είδατε ότι είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά και οι αντίπαλοι μας είναι καλοί. Να ευχηθούμε όλοι καλό ταξίδι στην Εθνική και να φέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Να ενημερώσω αναφορικά με την απαγόρευση χρήσης των γηπέδων που δεν έχουν άδεια, ότι τελικά το υπουργείο δίνει μια παράταση για όλα τα γήπεδα ως τις 31 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να πείσουμε τους Δήμους να βελτιώσουν κατάσταση στα γήπεδα. Με χίλια βάσανα το καταφέραμε αυτό, γιατί υπήρχε απόλυτη άρνηση από τους αρμόδιους» συμπλήρωσε ο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ.