Προβληματισμός για τις εξελίξεις στον όμιλο

pefkoxoriΗ προετοιμασία συνεχίζεται χωρίς απουσίες και απρόοπτα για το Πευκοχώρι πλησιάζοντας στην ολοκλήρωση μιας ακόμη εβδομάδος προπονήσεων. Ο προπονητής Βασίλης Πλατής σε συνεργασία με τους συνεργάτες αποφάσισαν να μην υπάρξει φιλικό παιχνίδι αυτές τις μέρες ενώ δεν αποκλείεται να αρχίσουν τα φιλικά τεστ από την επόμενη Δευτέρα και μετά.

Όμως αυτό που προβληματίζει το Πευκοχώρι αλλά και όλες τις ομάδες του Βορρά δεν είναι τόσο το “τώρα” και οι προπονήσεις, όσο το… αύριο και το ότι για άλλη μια φορά θα αντιμετωπίζουν σημαντικά θέματα που ήλπιζαν ότι δεν θα είχαν και φέτος και που δεν απασχολούν καθόλου τα σωματεία του Νότου.

Η δημιουργία των δύο ομίλων για τη Β΄ Εθνική αποφασίστηκε ώστε να αποφύγουν οι ομάδες της κατηγορίας τις μεγάλες μετακινήσεις και έτσι οι οικονομικές «θυσίες» που θα χρειαζότανε να κάνουν θα ήταν αισθητά μικρότερες απ’ ότι παλαιότερα. Όμως πέρυσι αυτό δεν ίσχυσε με την περίπτωση της Λιβαδειάς στον Βόρειο όμιλο (και της Λευκάδας) και εντείνεται ακόμη περισσότερο το πρόβλημα για τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας με ένα ακόμη μεγαλύτερο ταξίδι, αυτή τη φορά στη Πάτρα λόγω του Προμηθέα που ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα. Η συμμετοχή αυτή, του Πατρινού συλλόγου σε έναν αποκλειστικά, όπως θα έπρεπε, όμιλο είναι ως συνέχεια του περσινού λάθους με την Λιβαδειά γιατί η άνοδος της είναι αυτή που προκάλεσε τώρα το νέο πρόβλημα (σε συνδυασμό βέβαια με αυτή του Ικάρου).

Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στους δύο ομίλους γιατί αυτόματα καταρρίπτεται η ισοτιμία ανάμεσα σε όλες τις ομάδες αλλά και ο λόγος ύπαρξης του διαχωρισμού της κατηγορίας σε ομίλους. Όπως είναι μόνο σωματεία της Νότιας Ελλάδας στον πρώτο έτσι θα έπρεπε να είναι και στον δεύτερο μόνο της Βόρειας και είναι θέμα της Ομοσπονδίας να ψάξει για την λύση, την οποία φυσικά θα ήταν σαφώς καλύτερα αν είχε βρει από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ώστε να μην παρουσιάζονται εκ νέου τα ίδια φαινόμενα.

Η δυσαρέσκεια του Πευκοχωρίου αλλά και των υπολοίπων του ομίλου είναι αρκετά έντονη ενώ δεν αποκλείεται το γεγονός να υπάρξει τις επόμενες ημέρες κάποια αντίδραση μαζική χωρίς όμως να έχει ακόμη αποφασιστεί κάτι συγκεκριμένο ή επίσημο.

Όσο για το ότι το σωματείο του Νότου (αν δούμε και την άλλη πλευρά) που θα αντιμετωπίσει όλο ομάδες του Βορρά, αυτό δεν φάνηκε να απασχολεί καθόλου ούτε πέρυσι αλλά ούτε και φέτος τις αντίστοιχες ομάδες… Άλλωστε ήταν περισσότερο επιθυμία παρά δυσκολία για Λιβαδειά και Λευκάδα το γεγονός ότι βρέθηκαν εκεί αφού αν και ήταν βόρειος όμιλος ανέβηκαν τελικά και οι δύο στην Α2 όντας οι νότιοι εκπρόσωποι του.