Προελαύνουν Σέρβοι, Κροάτες

croatiaΤην όγδοη νίκη της σε εννέα αγώνες προετοιμασίας σημείωσε η Σερβία, που επικράτησε της Σλοβενίας με 79-70 σε φιλικό που έγινε στη Λιουμπλιάνα. Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα ήταν ο ηγέτης της σερβικής ομάδας με 19 πόντους και 7/8 σουτ, ενώ ο Αλεν Ομιτς (15π.) ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Σλοβενίας, που είδε τον Ούρος Σλόκαρ να αποχωρεί με (ελαφρύ) διάστρεμμα.

Χτύπησε ο Μπογκντάνοβιτς

Όσον αφορά το τουρνουά του Ζάγκρεμπ, οι Κροάτες έκαναν το δύο στα δύο επικρατώντας χωρίς πολλή δυσκολία της Βοσνίας με 97-79, ωστόσο τρόμαξαν όταν είδαν τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να “γυρίζει” άσχημα τον αστράγαλο του και να αποχωρεί. Ελλείψει του σούτινγκ γκαρντ των Νετς, ο άλλος NBAer, ο Μάριο Χεζόνια ήταν ο ηγέτης της Κροατίας με 24 πόντους. Ο Κικάνοβιτς ήταν πάλι ο πρώτος σκόρερ της Βοσνίας με 17 πόντους.

Στο άλλο παιχνίδι η είδηση ήταν η πρώτη φιλική νίκη του καλοκαιριού για το Ισραήλ, το οποίο επιβλήθηκε εύκολα μάλιστα της Εσθονίας με 74-56. Πρώτος σκόρερ για το Ισραήλ ήταν ο Γκαλ Μέκελ (16π.), ενώ ο Σιμ-Σάντερ Βένε ήταν ο μόνος Εσθονός με διψήφιο αριθμό πόντων (10π.).