Την πρώτη της προπόνηση στο Sport Palace της Τιφλίδας πραγματοποίησε η εθνική ανδρών, που βρίσκεται στη Γεωργία από το μεσημέρι της Παρασκευής (14/9). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέταξε για τη Γεωργία δίχως τους Μπουρούση και Πρίντεζη, οι οποίοι επέστρεψαν στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους. Οι συγκεκριμένες απουσίες, όπως είναι αναμενόμενο αλλάζουν και το πλάνο με το οποίο θα αγωνιστεί η εθνική μας κόντρα στη Γεωργία την Κυριακή (16/9), κάτι που τόνισε κι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

«Θεωρώ ότι έχουμε αβαντάζ στις θέσεις των γκαρντ και εκεί θα στηρίξουμε το παιχνίδι μας. Δεν θα ποστάρουμε όσο στο προηγούμενο ματς, αφού υπάρχουν τώρα οι απουσίες του Μπουρούση και του Πρίντεζη, αλλά θα επιχειρήσουμε να πάμε σε γρήγορο παιχνίδι, με καλές επιλογές των γκαρντ για να αξιοποιήσουμε αυτό το θεωρητικό αβαντάζ», ανέφερε και συνέχισε: ««Έχουμε απέναντί μιας μια καλοδουλεμένη και σκληρή ομάδα, που έχει ακόμα ζωντανές τις ελπίδες της για να προκριθεί μετά και τη νίκη της στο Ισραήλ, άρα ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα είναι αυξημένος. Θα δώσουμε βάση στην αντιμετώπιση των Σενγκέλια και Σερμαντίνι που είναι οι πιο σημαντικοί παίκτες των αντιπάλων, ενώ θα πρέπει να περιορίσουμε και το σουτ του Τζάνινγκ».

»Με το αβαντάζ των επτά νικών σε ισάριθμους αγώνες, που σηματοδοτούν από μόνες τους μια εξαιρετική πορεία μέχρι σήμερα στην διαδικασία των προκριματικών, ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη πρόκληση που είναι η Γεωργία. Μεγάλη, αφού μας προσφέρει την ευκαιρία να εξασφαλίσουμε οριστικά την πρόκρισή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τώρα και να μην μας απασχολεί στη συνέχεια κανένα σενάριο, παρά μόνο το να συνεχίσουμε την θετική μας παρουσία. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα και έχουν καταλάβει την σημασία του αγώνα, είναι δεδομένο ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για να έρθει ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα, αυτή την φορά με… προέκταση την πρόκριση. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι εξαιρετική, συνέτεινε σε αυτό και η μεγάλη νίκη επί της Σερβίας, όμως δεν έχει χαθεί στο ελάχιστο η αυτοσυγκέντρωση και η προσήλωση στον μεγάλο στόχο του να πανηγυρίσουμε αύριο το βράδυ την εκπλήρωση αυτού για το οποίο ξεκινήσαμε την προσπάθεια πριν από μερικούς μήνες», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

.
Διαβάστε ακόμη…



</p