ethniki-andron-samaras-prothipourgosΓια πρώτη φορά η προπόνηση της εθνικής ομάδας έγινε υπό το βλέμμα ενός εκ των πλέον “υψηλών” στελεχών της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος της προπόνησης των Ελλήνων διεθνών, αλλά και να συνομιλήσουν με τον ομοσπονδιακό προπονητή και τους παίκτες του.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον ένα κομμάτι της προπόνησης και αμέσως μετά χαιρέτισε ένα-ένα τα μέλη της ελληνικής ομάδας ευχόμενος υγεία και δύναμη εν όψει της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Ζήσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώτης Κατσικάρης και το νεότερο μέλος της Εθνικής Γιάννης Αντετοκούνμπο χάρισαν στον πρωθυπουργό μια φανέλα, μια μπάλα κι ένα λάβαρο με τις υπογραφές όλης της ομάδας.

ethniki-andron-samaras-prothipourgos-adetokounmpo

Αμέσως μετά την επίσκεψη στην προπόνηση, οι κ.κ. Σαμαράς και Ανδριανός επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΕΟΚ όπου συνομίλησαν με τη διοίκηση της ομοσπονδίας και ξεναγήθηκαν στην αίθουσα με τα τρόπαια, ενώ τους δόθηκε σαν αναμνηστικό μία απομίμηση του τροπαίου που κατέκτησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2005.