Πρωτάθλημα για… Λόττο

Ξεκινάει αύριο (1/10) ίσως το πιο πολυσυζητημένο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και οι λάτρεις της Α2 θα έχουν ξανά την ευκαιρία να απολαύσουν μια ολόκληρη χρονιά γεμάτη σασπένς.

Οι απόψεις για το φετινό πρωτάθλημα διίστανται. Ο υποβιβασμός πέντε ομάδων έχει δημιουργήσει δύο διαφορετικές εκδοχές. Εμείς, για να μην το γρουσουζέψουμε, μια που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν, θα πάρουμε τη θετική εκδοχή, δηλαδή αυτή που λέει ότι θα γίνει η μάχη μέχρι τελικής πτώσης, καθώς οι περισσότερες ομάδες είναι ισοδύναμες με αποτέλεσμα όλες να αναμένεται να δώσουν τον αγώνα τους για την παραμονή τους στη κατηγορία.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί, όπως ο ΚΑΟΔ πέρυσι, ο Ηρακλής πρόπερσι και το Περιστέρι πριν από τρία χρόνια. Σίγουρα υπάρχουν 5-6 ομάδες οι οποίες έχουν ένα μικρό προβάδισμα και πιθανόν να είναι αυτές που θα παλέψουν για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Α1.

Ο ΟΦΗ  εκτός του επιτυχημένου περσινού κορμού διαθέτει και την εγγύηση που ονομάζεται Ντάρελ Λιούις. Ο Πανελευσινιακός έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές μεταγραφές όπως αυτές των έμπειρων Νίκου Βούλγαρη και Γιάννη Κυριακόπουλου, αλλά και του Σπύρου Μαγκουνή, ο οποίος τη σεζόν που πέρασε έκανε… σούπερ χρονιά με το Ρέθυμνο.

Το Λαύριο έκανε την ευχάριστη έκπληξη την περασμένη χρονιά, αν και έχασε την άνοδο στο τέλος (τις τελευταίες αγωνιστικές έπαιζε χωρίς δύο βασικούς παίκτες) κάτι που θα επιδιώξει να κατακτήσει φέτος. Η επάνοδος του Σάκη Γιαννακόπουλου (ΜVP της χρονιάς) αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ και η έλευση του Βασίλη Κούνα αφήνει… υποσχέσεις.

Η Κηφισιά, αν και νεοφώτιστη, έδειξε μέσω των εμφανίσεων της στα φιλικά παιχνίδια να κερδίζει τις εντυπώσεις. Η πετυχημένη περσινή… συνταγή αλλά και η ποιότητα των Φίλιππου Μοσχοβίτη και Χρήστου Πετροδημόπουλου ανεβάζουν ψηλά τον πήχη.

Ο Απόλλωνας, δε, με τις εμφανίσεις του στο κύπελλο έκανε τους πάντες να μιλούν γι΄ αυτόν. Η ομάδα της Πάτρας, χάρη στους παλιούς Νίκο Αργυρόπουλο, Σταύρο Δανιήλ και  Γιώργο Πετρόπουλου, αλλά και έναν πολύ καλό ξένο, τον Ιβάν Κρόλο, μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ακόμα και η ΑΕΚ της… τελευταίας στιγμής, κατάφερε να εντάξει στο ρόστερ της παίκτες που διαθέτουν χαρίσματα. Οι Αντώνης Μάντζαρης, Πέτρος Νοέας, Αλέξης Φαλέκας και Βαγγέλης Σκλάβος είναι μόνο μερικοί από αυτούς…

Ο Αρκαδικός «έκλεψε» από την ΑΕΚ τον Ανδρόνικο Γκιζόγιαννη και μαζί με τον αδελφό του Σωκράτη αποτελούν τις «κολώνες» των Αρκάδων. Το ανανεωμένο σε πολλούς τομείς Παγκράτι  έχει στο δυναμικό του τους αδελφούς Μπρέισι και τη σταθερή αξία Τόλη Κουτρούλια. Η Δόξα αν και σχεδόν… αθόρυβη διαθέτει το καλύτερο «5άρι» της περσινής Β’ εθνικής, Νίκο Λυμπάρη, ο οποίος μάλιστα πλαισιώνεται από παίκτες που διαθέτουν πλούσιο ταλέντο.  Οι Ικαροι Σερρών από την άλλη έχουν το καλύτερο περσινό «4άρι» της Α2, τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, αλλά και δύο… εργαλεία, τους Σάββα Καμπερίδη, Φίλιππο Συμεωνίδη.

Απ’ έξω δεν μπορούμε να αφήσουμε το Αμύντα, ο οποίος αν και δεν ξεκίνησε καλά στα φιλικά, την κατάλληλη όμως στιγμή φορμαρίστηκε και με τους Κώστα Βαρδαβά, Θοδωρή Βαρδιάνο, Δημήτρη Λόλα και Λεωνίδα Ζούπα αποδεικνύει πως δεν θα περάσει απαρατήρητος!

Στη νεανική ομάδα του Ερμή Λαγκαδά οι Σπύρος Κέκελης και Σάββας Ηλιάδης προσδίδουν κύρος, οι Νίκος Μίχαλος και Αρης Κορωνίδης κάνουν εμφανώς τη διαφορά στο Πέραμα, ενώ για τον Πανερυθραϊκό Γιάννης Ροδοστόγλου και Σωτήρης Κατούφας δίνουν εμπειρία στην ομάδα.

Τώρα αν με τα παραπάνω εσείς μπορείτε να βρείτε τους δύο που θα πανηγυρίσουν την άνοδο και τους πέντε που θα υποβιβαστούν, τότε καλό θα ήταν στις εποχές που ζούμε να παίξετε κανένα Λόττο…

Τώρα για την άλλη άποψη που λέει ότι μετά τα μισά του πρωταθλήματος θα γίνει ο… κακός χαμός, αφού ήδη μερικές ομάδες θα έχουν υποβιβαστεί, είναι μια άποψη που καλύτερα να μην την αναλύσουμε. Ας μην χαλάμε τις καρδιές μας από τώρα, έχουμε χρόνο άλλωστε…

Καλό πρωτάθλημα να έχουμε και κυρίως μακριά από τραυματισμούς…