Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ ο Βασιλακόπουλος, στις 30 Μαΐου οι εκλογές

Μία ακόμη πράξη του… σίριαλ αλλαγή ηγεσίας της ΕΟΚ παίχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης (6/4), με την συνεδρίαση του συμβουλίου της ομοσπονδίας στο οποίο παρέστησαν 12 από τα 21 μέλη. Τα οποία κι εξέλεξαν πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης που θα οδηγήσει την ομοσπονδία στις εκλογές τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ενώ ως ημερομηνία εκλογών ορίστηκε η 30η Μαΐου 2021.

Η παρουσία των 12 μελών σε αυτό ήταν σύννομη με το καταστατικό της ΕΟΚ και όριζε την ύπαρξη απαρτίας, προχωρώντας στην εκλογική διαδικασία για να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα “υπηρεσιακή” διοίκηση. Πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Βασιλακόπουλος (με 11 ψήφους και ένα λευκό από τον Λόρτο), α’ αντιπρόεδρος ο Κώστας Παρίσης και β’ αντιπρόεδρος ο Αριστείδης Γολέμης, γ.γ. ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ταμίας ο Δημήτρης Αγγελόπουλος. Είναι αυτοί οι οποίοι και συγκροτούν την εκτελεστική επιτροπή της διοίκησης, η οποία ομόφωνα προσδιόρισε ημερομηνία διενέργειας των αρχαιρεσιών της ομοσπονδίας για τις 30/5. Ο “υπηρεσιακός” πρόεδρος ζήτησε ομόνοια και ενότητα, καλώντας όλους να καθίσουν στο ίδιο τράπεζι για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εκλογές θα γίνουν διά ζώσης στο ΟΑΚΑ, με βασική προϋπόθεση οι ψηφοφόροι να έχουν υποβληθεί στα απαραίτητα self test.