Πρόσκληση σε Φιλίππου για τη σωτηρία της ΑΕΚ

Οι ώρες μετρούν αντίστροφα για την ΑΕΚ, καθώς μέχρι την Παρασκευή 29/7 θα πρέπει να ‘χουν αποφασίσει όσοι κρατούν την τύχη της στα χέρια τους, που θ’ αγωνίζεται η ομάδα, καθώς τότε λήγει η ημερομηνία που θα πρέπει να δηλώσουν οι ομάδες στην ΕΟΚ που θ’ αγωνίζονται. Βέβαια το πιο πιθανό όπως όλα δείχνουν, είναι η Ένωση ν’ αγωνίζεται στη Β΄ εθνική, καθώς το σχέδιο της «μετάλλαξής» της με την συνδρομή της ΑΕΚ Άργους δεν βρίσκει σύμφωνους αρκετούς στην ερασιτεχνική, ενώ το σενάριο ν’ αναλάβει εκ νέου την ομάδα ο Γιάννης Φιλίππου φαντάζει εξωπραγματικό.

Ο επιχειρηματίας έχει δείξει ότι δεν επιθυμεί την ενασχόλησή του και πάλι με τα της ΑΕΚ, παρόλο που η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ με θέση της τον καλεί να «βγει μπροστά» και να «… δώσει ελπίδα τους χιλιάδες φίλους της ΑΕΚ, για να ενεργοποιηθούν και να κάνουν την ΑΕΚ και πάλι μεγάλη»…

Μάλιστα μέσω της μακροσκελούς θέσης τους, τονίζουν ότι κι ο ίδιος ο Φιλίππου «… ως μεγαλομέτοχος, εκπροσωπούμενος, μάλιστα, από ειδικευμένο νομικό επιτελείο, δεν είναι άμοιρος ευθυνών, για την κατάσταση αυτή και πρέπει να λογικευθεί, για να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν από τη «Βασίλισσα»» και του υποδεικνύουν τους δύο δρόμους που υπάρχουν για να μπορέσει να σωθεί η Ένωση.

«Ο πρώτος τρόπος είναι να καλέσεις, σήμερα κιόλας, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., για να δηλώσουν, αν έχουν και αυτά παραιτηθεί ή όχι. Κι αν έχουν παραιτηθεί, να ζητήσεις διορισμό προσωρινής διοίκησης, από το Πρωτοδικείο, για να νομιμοποιηθεί η Κ.Α.Ε., στην υποβολή δήλωσης συμμετοχής, στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Την αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης νομιμοποιείται να την υποβάλει και η Ερασιτεχνική, γιατί, ως μέτοχος της Κ.Α.Ε., έχει έννομο συμφέρον, αλλά, επί πλέον, νομιμοποιείται και με την παρ. 5 του άρθρου 75 του αθλητικού νόμου, ως ιδρυτικό μέλος της Κ.Α.Ε.
Η δήλωση συμμετοχής είναι αναγκαία, για να μην προκύψουν κυρώσεις, που προβλέπονται από τον Κανονισμό της Ε.Ο.Κ.

Εναλλακτικός τρόπος είναι η λύση της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ, με ανάληψη της ικανοποίησης των πιστωτών, από τον κ. Φιλίππου και η συμμετοχή της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με Τ.Α.Κ., στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Οι πιστωτές της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ, στην περίπτωση της καθοιονδήποτε τρόπο λύσης της, δεν πρόκειται να πάρουν, ούτε ένα ευρώ. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις, μπορούν να διευθετηθούν οι υποχρεώσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει στην αγορά, δεδομένου, ότι οι πιστωτές δεν θα έχουν, πλέον, μέσο πίεσης την προσφυγή, σε διάφορα όργανα της καλαθόσφαιρας, κατά ανύπαρκτης Κ.Α.Ε.

Πρέπει να προσεχθεί η πιο πάνω, κύρια και εναλλακτική πρόταση, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του πρωταθλήματος, λόγω, κυρίως, των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν πολλές από τις ομάδες και υπάρχει ενδεχόμενο να επανέλθει η ομάδα μας, στην Α’ κατηγορία»…

Επισημαίνουν, τέλος, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το σενάριο της «απορρόφησης» της ΑΕΚ από την ΑΕΚ Άργους, διότι έτσι «σβήνει» η ιστορία της Ένωσης και για μία ακόμη φορά καλούν τον Φιλίππου «… αλλά και τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια συμμετοχής της ομάδας στην Α2 κατηγορία και, αφού επιτευχθεί αυτό, να γίνει προσπάθεια κοινωνικοποίησης της νέας Κ.Α.Ε,. με ευρεία διασπορά μετοχών, στα μέλη της Ερασιτεχνικής, όπως προβλέπει ο νόμος».