Με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής και πρόστιμο 50% των μηνιαίων οδοιπορικών τιμώρησε τους Γεώργιο Φιλίππου και Δημήτρη Γιανναλέτσο η διοικούσα επιτροπή του Εθνικού, εξαιτίας της λογομαχίας που είχαν στο παιχνίδι με τη Ζάκυνθο.

Παράλληλα,  επιβλήθηκε πρόστιμο 20%, στους Θέμη Φωτόπουλο και Αλέξανδρο Καρυπίδη, λόγω της απειθαρχίας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τον προπονητή τους.

Αναλυτικά:

«Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ ανακοίνωσε τις παρακάτω πειθαρχικές αποφάσεις:

“1. Επιβάλει στους αθλητές Γεώργιο Φιλίππου και Δημήτρη Γιανναλέτσο ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής και πρόστιμο 50% των μηνιαίων οδοιπορικών τους για την έντονη λογομαχία που είχαν μεταξύ τους στην αναμέτρηση της 18/11/2012 με αντίπαλο την ΑΓΕ Ζακύνθου.

2. Επιβάλει στους αθλητές Θέμη Φωτόπουλο και Αλέξανδρο Καρυπίδη πρόστιμο 20% των μηνιαίων οδοιπορικών τους για απειθαρχία και ανάρμοστη συμπεριφορά προς το πρόσωπο του προπονητή (αντέδρασαν άσχημα μετά από οδηγίες που έλαβαν από τον προπονητή τους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της 18/11/2012 με αντίπαλο την ΑΓΕ Ζακύνθου).

Η φιλοσοφία της διοικούσας επιτροπής είναι η σωστή και εύρυθμη λειτουργία του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ, είναι αμείλικτη σε θέματα πειθαρχίας και δεν θα ανεχτεί στο μέλλον ανάλογα περιστατικά.

Ο Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής,

Βασίλειος Δέρβος».