Πρόστιμο της FIBA στον Ελληνιάδη!

Ο Σταύρος Ελληνιάδης είναι ο Έλληνας παράγοντας στον οποίο το πειθαρχικό συμβούλιο της FIBA επέβαλλε πρόστιμο 15000 ευρώ για αντιαθλητική – όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του – συμπεριφορά. Σύμφωνα με τη FIBA ο Ελληνιάδης είναι εκείνος ο οποίος είχε επικοινωνήσει με τους διαιτητές στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω sms, δίχως ωστόσο αυτό να είναι καθ’ υπόδειξη της ελληνικής ομοσπονδίας, η οποία δεν εμπλέκεται στην όλη συμπεριφορά του!

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η FIBA, αναφέρει: “Στις 7 Σεπτεμβρίου η Πειθαρχική Επιτροπή της FIBA αποφάσισε ότι ο κ. Σταύρος Ελληνιάδης βρέθηκε να έχει συμπεριφερθεί με αντιαθλητικό τρόπο. Διαπιστώθηκε ότι έχει επικοινωνήσει με τρεις διαιτητές είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω γραπτών μηνυμάτων. Αυτοί οι τρεις διαιτητές επρόκειτο να σφυρίξουν παιχνίδια στα οποία θα έπαιρνε μέρος η Ελληνική ομάδα. Αμέσως ανακλήθηκε η διαπίστευσή του ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 15.000 ευρώ”.

Η αντίδραση Ελληνιάδη…
Από την πλευρά του, πάντως, ο Σταύρος Ελληνιάδης δήλωσε ότι “… μετά από τα δύο παιχνίδια που είχαν γίνει και είχα δει, επικοινώνησα με τους Λουίτζι Λαμόνικα και Νταβίντ Σαμπόν πριν το ματς με τα Σκόπια και τους ανέφερα να προσέξουν, έτσι ώστε να μην υπάρξει προβοκάτσια στη διάρκεια του συγκεκριμένου ματς“.